Helios Sunsi so slavili v Laškem proti KK Zlatorog Laško s 77:65 in v finalni seriji vodijo z 2:1 v zmagah!

0
2472

Trener Heliosa: Morda smo odigrali celo tekmo sezone

Košarkarji Helios Suns so le še eno zmago oddaljeni od svojega drugega naslova. Domžalčani si ga zagotovijo v nedeljo ob 18. uri, ko bo v hali Komunalnega centra četrta tekma.

Jakša Vulić je bil po tekmi presrečen: “Vse, kar smo se dogovorili, smo oddelali na najboljši možen način.”

Domžalčani, ki so imeli tokrat izjemno glasno podporo s tribun – dvorana Tri lilije je bila polna skoraj do zadnjega kotička, so podobno kot na prvi tekmi v nedeljo diktirali ritem igre in vodili na semaforju. Vodstvo so prevzeli že na začetku in ga nato z nekaj izjemami držali vse do konca.

“Helios Suns so zasluženo zmagali. Tokrat smo igrali slabo, predvsem v obrambi, s čimer smo že v prvem polčasu nasprotnikom dovolili, da se razigrajo. Nismo se držali načrta in igrali tako, kot da bo zmaga prišla sama od sebe. Tako se v finalih ne igra. Na drugi strani so Domžalčani prikazali strpno, potrpežljivo igro, s čvrsto obrambo. Bili so boljši nasprotnik, za kar jim lahko le čestitam,” je po tekmi športno čestital tekmec trener Zlatoroga, Aleš Pipan.

“Za nami je morda celo najbolje odigrana tekma v sezoni. Takšno predstavo smo prikazali v pravem trenutku, boljšega si ne bi mogli izbrati. Čestitke fantom in krasnim ljudem, ki so nas bodrili s tribun skozi celotno tekmo. Vse, kar smo se dogovorili, smo oddelali na najboljši možen način. Zaslužili smo to zmago. Sedaj moramo biti pametni in odigrati podobno tekmo tudi v Domžalah. Prepričan sem, da se v Laško ne bomo vračali,” je odločen Jakša Vulić, trener Helios Suns.

Vir: Sportal.si

Oglasno sporočilo