Novice iz tabora Calcita Volleyballa

0
2509

Kostićeva ostaja, prihaja Pahorjeva

Aktualne državne prvakinje, odbojkarice Calcita Ljubljane, sestavljajo igralki mozaik za novo sezono, v kateri jih bo vodil italijanski trener Alessandro Beltrami. Pogodbo s klubom je podaljšala srbska korektorica Olivera Kostić, iz Go Volleyja pa v Ljubljano Maja Pahor.

Po Belgijki Ilki van de Vyver je s calcitovkami pogodbo podaljšala tudi 24-letna Kostićeva, ki je v lanski sezoni navduševala s svojimi predstavami v dresu dvakratnih zaporednih državnih prvakinj, ki marljivo sestavljajo ekipo za novo sezono.

Blizu podaljšanja pogodbe z branilkami naslova državnih prvakinj je tudi bolgarska sprejemalka Slavina Koleva, bo pa se jim bo prvič pridružila nadarjena Pahorjeva, ki je bila na mladinskem evropskem prvenstvu v Estoniji in na Finskem, na katerem so bile slovenske odbojkarice druge, proglašena za najboljšo prosto igralko in uvrščena v idealno postavo prvenstva. To je po mladinski reprezentantki Pii Blažič, v zadnji sezoni igralki Zgornje Gorenjske, druga letošnja okrepitev Calcita Ljubljane.

V novi sezoni bodo calcitovke ob ubranitvi državnega naslova spet skušale slaviti tudi v domačem pokalnem tekmovanju, v ligi prvakinj pa jim je žreb v drugem krogu kvalifikacij za nastop v ligi prvakinj namenil italijansko ekipo Liu-Jo Nordmeccanica Modena, zato pa imajo visoke cilje tudi v srednjeevropski ligi, kjer tako kot v državnem prvenstvu branijo naslov.

___________________________________________________________________

Jan Brulec bo še naprej v kamniškem dresu

Odbojkarji Calcita Volleyballa so po odhodu slovenskega reprezentanta Žige Šterna, ki je odšel v ACH Volley, uspeli podaljšati pogodbo z organizatorjem igre Janom Brulcem. Kamničani so tudi v pričakovanju četrtkovega žreba v pokalu CEV, ki bo ob 10. uri v Varni.

JanBrulec03

Potem, ko se je Žiga Štern odločil, da bo svojo kariero nadaljeval v vrstah aktualnega državnega prvaka ACH Volleyja, je vodstvo kluba našlo dogovor z Brulcem, ki bo tako tudi v novi sezoni gradil igro kamniškega kluba. To bo njegova tretja zaporedna sezona v vrstah Calcita Volleyballa, skupaj pa že četrta, vmes je bil v sezoni 2013/14 eno leto član ACH Volleyja.

V prihodnjih dneh bo znano, ali bo v Kamniku ostal tudi slovenski reprezentant Tonček Štern, ki se spogleduje z odhodom v tujino.

 

Oglasno sporočilo