Žulj tedna; rubrika Občine Kamnik (5.7.2016)

0
2580
Ker je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš “Žulj tedna”. Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

Vprašanje

Občana zanima zakaj na kamniškem bazenu ni nočnega kopanja, kot imajo to nekateri drugi bazeni po Sloveniji.

Odgovor občinske uprave

Obratovalni čas kamniškega kopališča je pogojen tudi s potrebami kamniških klubov, ki koristijo kamniško kopališče za redno vadbo v poletnem času. Le ti se vsako leto prijavijo na razpis za koriščenje terminov v dopoldanskem času od 7. do 10. ure in večernem času od 18. do 22. ure.

Na ta razpis se lahko prijavijo tudi druge rekreacijske skupine, a tega v zadnjih letih ni bilo veliko. V navedenih terminih uporabljajo letos kopališče Plavalni klub Kamnik, Triatlon klub Utrip, Triatlon klub Trisport in Vaterpolsko društvo Kamnik. Klubi termine koristijo za redno vadbo mladih in odraslih, tečaje plavanja, pa tudi rekreacijsko plavanje v večernih urah, kamor vsako leto vabijo občane Kamnika. Kopališče je polno zasedeno od 7. do 22. ure.

Organizacija večernega plavanja za seboj potegne tudi logistične težave (drugi reševalec iz vode, varnostna služba, dodatno zaposleni na bazenu…), vseeno pa smo se letos v Zavodu za turizem in šport v Občini Kamnik odločili, da poskušamo z anketo, kolikšno je pravzaprav zanimanje za nočno plavanje. Na žalost zanimanja ni bilo veliko, le nekateri posamezniki so idejo sprejeli z veseljem. Le tem predlagamo, da se obrnejo na kamniške klube, ali pa koristijo usluge večernega plavanja v Termah Snovik, ki le tega ponujajo ob sredah, petkih in sobotah.

Razmišljamo pa, da bi v prihodnjem letu obratovalni čas kopališča ob vikendih spremenili, in sicer bi odpirali ob 10. uri, zapirali pa ob 20. uri. V letošnji sezoni pa bomo vseeno vsaj nekajkrat v juliju poizkušali tudi z nočnim plavanjem. V primeru velikega obiska pa bomo o rednejšem nočnem kopanju razmišljali prihodnjo sezono.

Oglasno sporočilo