Delitev točk v devetem krogu

0
2440

V devetem krogu so Radomljanom v geste prišli igralci velenjskega Rudarja, katere so rumeni v svoji krstni prvoligaški sezoni že premagali. Tokrat sta mreži v prvem polčasu mirovali, v drugem pa so gledalci videli štiri zadetke. Radomljani so dvakrat vodili, na koncu pa se je tekma končala z delitvijo točk.

Prvih petinštirideset minut si ekipi nista pripravili mnogo nevarnih zaključnih strelov. V vsakem kazenskem prostoru so napadalci po enkrat preizkusili oba vratarja. Tako se je po četrt ure igre trikrat izkazal Ivačič. Najprej je odbil prosti strel Vručine z leve strani, odbita žoga je končala pri Glavini, njegov strel pa je Ivačič še enkrat odbil. Do nje je nato prišel Lotrič, ki je sprožil s petindvajsetih metrov, radomeljski čuvaj mreže pa jo je nato s parado ulovil.

V 36. minuti pa so zapretili tudi Radomljani. Osemnajst metrov od velenjskih vrat je do žoge prišel Gajić, ki je nato preigraval in streljal proti vratom, a je žogo vratar Radan ulovil. V drugem delu tekme pa se je igra razživela. Najprej je iz obrata streljal Glavina, v 53. minuti pa je po prodoru Gajića v nasprotni kazenski prostor Billong storil prekršek nad njim, sodnik Kajtazović pa je takoj pokazal na najstrožjo kazen, še enkrat več pa jo je v zadetek spremenil kapetanBarukčič.

Že pet minut kasneje pa so gostje izenačili. Po predložku s prostega strela z leve strani je na oddaljeni vratnici najvišje skočil Zec in zatresel mrežo. Po zadetku so si Radomljani pripravili še dva zaključna strela; Šipek je z dvajsetih metrov meril mimo, Jugovarju pa je Radan strel s petnajstih metrov odbil v kot. 72. minuta p je znova prinesla veselje med radomeljske navijače.Cerar je prodrl po levi v kazenski prostor in s povratno podajo našel Šipka. Njegov strel je Radanodbil, a je Šipek stekel proti žogi in jo z glavo poslal v gol.

Radomljani so po vodilnem zadetku še naprej igrali napadalno, Šipek pa se je spet znašel v priložnosti, a je po predložku Stoiljkovića z glavo streljal mimo vrat. Na žalost domačih navijačev pa so v 82. minuti gostje izenačili. Gol je padel na podoben način, kot deset minut prej na drugi strani. Eterović je streljal proti vratom, žogo je Ivačič odbil, z glavo pa jo je za njegov hrbet nato spravil Glavina. Isti igralec je tri minute kasneje preigraval in prišel v kazenski prostor, radomeljski vratar pa je njegov strel ubranil. Dve minuti pred koncem srečanja pa je spet do priložnosti prišel Šipek, vratar gostov pa je stal nekoliko iz vrat, a je strelec drugega radomeljskega gola z žogo zadel enega od gostujočih branilcev.

9. krog Prve lige Telekom Slovenije
Kalcer Radomlje – Rudar Velenje 2-2 (0-0)
Gledalcev:
250
Strelci: Barukčič 54. (11-m), Šipek 72.; Zec 59., Glavina 82.
Opominjani: Kovjenić, Zukić, Karamatić; Pišek, Billong.
Sodniki: Nejc Kajtazović (glavni sodnik), Manuel Vidali, Dejan Patarić (pomočnika), Matej Jug (četrti sodnik).
Delegat: Dušan Bezjak.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Stoiljković, Jazbec, Karamatić, Anđelković (Zukić 46.), Barukčič (K), Balić, Kovjenić, Šipek, Gajić (Osmanaj 80.), Jugovar (Cerar 66.). Na klopi: Kruljac, Vidmar, Jakovljević, Kosec. Trener: Janez Žilnik.
Rudar Velenje: Radan, Bolha, Mužek, Billong, Zec, Pišek, Tolimir (Dodlek 71.), Lotrič (Eterović 74.), Trifković (K), Glavina, Vručina. Na klopi: Ristić, Acman, Grgić, Kašnik, Markovskyy. Trener:Slobodan Krčmarević.

A.S.
Foto: Rok Zore 

Oglasno sporočilo