Domžale : Radomlje 5:0

0
2190

Prvič po 8 letih in 113 dneh

Nogometni klub Domžale suvereno ohranja nogometni primat v občini Domžale, saj je na šestem občinskem derbiju zabeležil najvišjo zmago v medsebojnih dvobojih z Radomljami. Domžalčani so slavili s kar 5:0 in dosegli najvišjo prvenstveno zmago po 31. maju 2008 oziroma 297 tekmah. Takrat so rumeni na Ptuju s 6:0 premagali Dravo in slavili svoj drugi naslov državnega prvaka Slovenije.
Veselje
”To je pa lep podatek,” je bil po visoki zmagi presenečen trener Simon Rožman, ki je bil nadvse zadovoljen s predstavo svojih varovancev: ”Vesel sem za fante, da so uspeli odigrati na tako visoki ravni. Vsi, ki so dobili priložnost, so jo maksimalno izkoristili. Tekma je bila gledljiva in z naše strani maksimalno napadalna. Imeli smo dobro realizacijo, čeprav smo si ob golih pripravili še kar nekaj priložnosti. Ostajajo pomanjkljivosti v igri, vendar sem zadovoljen, da fantje igrajo sproščeno in agresivno. Počasi začenjamo ustvarjati svojo zgodbo.”

Strokovno vodstvo je v primerjavi s tekmo v Celju v udarni enajsterico storilo kar šest zamenjav:”Držim obljubo, da so oziroma bodo v prvem mesecu vsi igralci dobili priložnost za dokazovanje. Na njih je, da jo maksimalno izkoristijo. V kratkem času smo se dodobra spoznali in fantje že vedo, kaj od njih pričakujemo. Vesel sem, da so danes odigrali tako kot so si verjetno tudi sami želeli,” je pojasnil 33-letni strateg, ki postavlja temelje za novo uspešno zgodbo ob Kamniški Bistrici: ”Po naporni in uspešni evropski sezoni ter nekaterih prestopih ekipa potrebuje novo identiteto. Zgraditi jo moramo sami, saj jo ne bo nihče namesto nas. Mladi, perspektivni igralci so upravičili moja pričakovanja. Vesel sem tudi za Matjašiča, ki se je zelo hitro vključil v naš sistem. Prepričan sem, da imajo vsi fantje v kadru še marsikaj za pokazati.”

Jure Matjašič
Domžalčani se po desetih odigranih tekmah ponašajo z najboljšim napadom v ligi, saj dosegajo kar 1,9 gola na tekmo: ”Najbolj me veseli, da je pri fantih vidna želja. Ekipa je na igrišču pokazala moštveni duh. Ko bomo popolnoma uredili medsebojne odnose in jih spravili na maksimalno raven zaupanja in, ko bodo igralci ob visoki stopnji agresivnosti in napadalnem nogometu uživali, sem prepričan, da bomo gledali še lepše Domžale,” obljublja Rožman, ki se zaveda, da je potrebno visoko zmago na občinskem derbiju s točkami potrditi že v soboto, ko v Domžalah gostuje Krško: ”To popolnoma drži. Od igralcev zahtevam le to, da iz tekme v tekmo ponavljajo dobro vsebino. Gledalci morajo začutiti našo energijo na igrišču. Ne glede na nasprotnika bomo na vsaki tekmi poizkušali prikazati atraktivno vsebino. Če bo vse to nagrajeno z rezultatom in točkami, bomo na koncu še toliko bolj veseli,” je po 250. prvenstveni zmagi v zgodovini Nogometnega kluba Domžale še povedal domžalski strateg.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

Oglasno sporočilo