Humanitarno Street Workout tekmovanje za dvojčka Eneja in Anžeta Strazbergerja

0
3050

25.9. popoldan se je v parku pri Titanovi brvi odvijalo humanitarno Street Workout tekmovanje za dvojčka Eneja in Anžeta Strazbergerja, kjer se je zbranim v imenu Občine Kamnik pridružil podžupan Matej Slapar.

Humanitarno Street Workout tekmovanje za dvojčka Eneja in Anžeta Strazbergerja

Člani skupine Street Workout Kamnik, z njihovim vodjem Mihom Šestom na čelu, so se odločili, da pripravijo nekaj posebnega: »Ker ni vsem dano, da lahko tako mi vsak dan vstanemo, se sprehodimo, se učimo in naredimo nekaj zase, kar je večini samoumevno, bi radi pomagali tako, kot znamo,« so zapisali.

Takšen dogodek niso organizirali prvič. Se še spomnite velikega dobrodelnega tekmovanja, ki so ga organizirali decembra 2014, ali lanskega humanitarnega tekmovanja na Kamfes-tu in decembrskega dogodka v Osnovni šoli Toma Brejca? Zbirali so denar za ljudi v stiski, za ljudi, ki so se znašli v težki življenjski situaciji.

Letos se vračajo tja, kjer so začeli, v njihov centrali park ob Titanovi brvi.Humanitarnega tekmovanja so se udeležili številni Street Workout akterji iz celotne Slovenije in tudi iz Hrvaške, ki so se pomerili v sedmih kategorijah. Lepo število športnih navdušencev in tistih, ki bodo morda to še postali, pa je s svojo prisotnostjo in prostovoljnimi prispevki omogočilo lepše življenje, terapije in boljšo zdravstveno oskrbo za dvojčka Eneja in Anžeta.

Zbrane je ob športnem in dobrodelnem druženju sprva pozdravil in nagovoril vodja Street Workout Kamnik Miha Šestin s pozitivnostjo zrl v prihodnost, saj bomo morda vsaj deloma polepšali in olajšali dneve družini Strazberger: »Ko so spomnim, kako sta se borila, kako hodita. Prava borca sta in sta mi pravi vzgled. Resnično pravi vzgled.«

Podžupan Matej Slapar pa je v imenu Občine Kamnik med drugim dejal: »Hvala vsem, ki ste prišli in se bomo tako potrudili, da zberemo nekaj sredstev, ki bodo v pomoč Aneju in Anžetu pri njuni rehabilitaciji. Sta res prava borca in verjamem, da se bosta tudi s pomočjo tega dogodka lažje borila skozi svoje zdravljenje. Iskrena hvalaorganizatorjem, ekipi Street Workout Kamnik z Mihom Šestom na čelu, ki se trudijo, da tudi na dobrodelen način uresničujejo moto »Zdrav duh v zdravem telesu.««

»Verjamemo, da lahko dosežemo velike stvari samo, če stopimo skupaj,« so besede fantov in deklet Street Workout Kamnik in to so z današnjim dogodkom tudi dokazali.

 

Oglasno sporočilo