Maji zagodel padec, Alenka do osebnega rekorda na Slovaškem

0
2687

Domžalski atletinji Maja Per in Alenka Pirnat sta pretekli vikend nastopili na pionirskem reprezentančnem peteroboju Hrvaške, Češke, Madžarske, Slovaške in Slovenije, ki ga je gostila slovaška Trnava. Obe sta si vozovnico za nastop priborili teden dni prej na Prvenstvu Slovenije za pionirje in pionirke U16, lepši spomin na krstni reprezentančni nastop pa bo ostal Alenki, ki je v metu kladiva izboljšala svoj osebni rekord.

Alenka je pretekli teden na Ptuju osvojila naslov slovenske pionirske podprvakinje v metu kladiva z dosežkom 29,45 metra, tokrat pa je na svoji prvi reprezentančni tekmi tri kilograme težko kladivo zalučala še dober meter in pol dlje. Z dosežkom 31,09 metra je osvojila enajsto mesto, druga Slovenka Eva Haler je bila s 33,22 metra deseta. Razred zase so bile Madžarke, vse tri so presegle mejo 50 metrov, na vrhu se je z dosežkom 55,53 metra znašla Petra Gombas. Za uvrstitev med osem je bilo preseči 43 metrov.

Maji se na drugi strani nastop ni končal po željah, saj je že na samem začetku padla in svoj tek na 2000 metrov končala na sedmem mestu. A priložnost za odmevnejši rezultat je splavala po vodi, saj je Maja preteklo soboto osvojila zlato medaljo na Prvenstvu Slovenije za pionirke in pionirje U16 s časom 6:46,90, s čimer bi bila v igri za uvrstitev med najhitrejših pet. S časom 7:04,84 je za medaljo zaostala 24 sekund (Tina Šmid s Hrvaške je tekla 6:40,55), zmago si je prepričljivo pritekla  Čehinja Julia-Anna Lily Bell (6:29,58). Tudi kasnejši ogled posnetka padca Maje je pokazal, da je šlo zgolj za nesrečno naključje pri vsakokratnem prerivanju na začetku tekme za dober položaj na stezi. ”Sem razočarana, a me to ne bo potolklo. Drugo leto se bom vrnila še močnejša,” obljublja Maja, ki jo bodo na padec še nekaj dni spominjale tudi hraste na kolenih, roki in boku.

Tako Maja kot Alenka bosta imeli priložnost za nov reprezentančni nastop tudi prihodnje leto, saj sta obe šele prvo leto nastopali v kategoriji U16, kar pomeni, da bosta še v sezoni 2017 tekmovali v isti starostni kategoriji. Takrat bosta leto izkušenejši in verjamemo, da tudi boljši, tako da bo še vidnejša uvrstitev na dosegu roke.

Slovenska reprezentanca pionirjev in pionirk je sicer končala na zadnjem petem mestu z 214 zbranimi točkami, največ, 433,5 so jih zbrali Čehi, na drugo in tretje mesto pa so se zavihteli Madžari in Hrvati.

Čestitke obema.

DJ

Oglasno sporočilo