Najlepše slovensko srednje mesto je naš Kamnik

0
2058

V okviru že 25. vseslovenske akcije »Moja dežela, lepa in gostoljubna« Turistične zveze Slovenije, ki poteka pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, je Kamnik na slavnostni prireditvi v sklopu Dnevov slovenskega turizma danes, v torek, 11. oktobra 2016, prejel prvo mesto v kategoriji »Srednja mesta«. Nagrado je izročil predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja, v imenu Kamnika pa jo je prevzel župan Marjan Šarec.  

Turistična zveza Slovenije je v obrazložitvi podeljene nagrade zapisala: »Kamnik je mesto z bogato in lepo ohranjeno kulturno dediščino, nudi pestro kulinarično ponudbo in ima močan turistični utrip. V urejenem mestnem jedru se nahajajo zanimive trgovine, tam se odvije tudi veliko dogodkov. Izredno pomemben dogodek ne samo za Kamnik, temveč tudi Slovenijo, so Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine, pa tudi Kamfest ter Mednarodna revija starodobnikov. Pohvale vredna je razvejana turistična infrastruktura, TIC, ki se nahaja na izredno dobri lokaciji in je zelo dobro založen z vsemi promocijskimi materiali, projekt Okusi Kamnika ter istoimensko kulinarično vodenje, kjer lahko poizkusite kloštrsko kremšnito, firštrov golaž ternajbolj erotičen sir trnič. Izredno urejeni so tudi lepo ocvetličeni krožni otoki in prostori ob cestah ter park ob Kamniški Bistrici.
Posebno pohvalo si Kamnik zasluži tudi zaradi povezovanja z okoliškimi turističnimi ponudniki – Velika Planina, Snovik ter Kamniška Bistrica. Čestitke!«

Na Zavodu za turizem in šport v Občini Kamnik smo ponosni, da Kamnik prepoznavajo kot prijazno, gostoljubno, živahno in razvito turistično destinacijo – in to ne le tujci, ki jo vsako leto obiskujejo v večjem številu, temveč tudi domača strokovna javnost.       

Besedilo: Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik
Fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik

Oglasno sporočilo