Na tromeji, karateisti Domžal prepričljivo najboljši

0
2978

Pokal SKIF Slovenije, zopet v roke Domžal, Dojo Kokalj. Za odličen uspeh, je z lepo predstavo, tudi tokrat poskrbela ekipa Karate kluba Atom Domžale.

Pomlajena ekipa Domžal, je 16. 12. 2017, na 3. Pokalnem turnirju SKIF Zveze Slovenije za leto 2017, zmagala tudi na jubilejnem 25. Karate-Do turnirju v Kuzmi, Tromeja. Domžale so v skupnem seštevku, 1860 točk, premagale drugouvrščene domačine 1090 točk in tretjeuvrščene karateiste kluba Ig Shotokan, pri Ljubljani 1065 točk.
V skupnem seštevku treh težkih internacionalnih pokalnih turnirjev, 40. Pokalnega turnirja Ruše 2017, Domžale Cup 2017 in 25. Tradicionalnega pokala Tromeja-Kuzma, je z veliko in navdušujočo prednostjo, KK Atom Domžale, osvojil pokal za prvo mesto, drugi so bili skupno borci kluba Ig Shotokan in tretji iz KK Funakoshi Gichin Ljubljana.

POKAL S.K.I.F. KARATE-DO SLOVENIJE 2017:
1.ATOM-DOMŽALE 3330 točk
2.IG-SHOTOKAN 2061 točk
3. FUNACOSHI GICHIN LJUBLJANA 1430 točk

V zgodnjih zimskih jutranjih urah, so se na skrajni vzhod Slovenije, na Tromejo, iz Domžal odpravili in odlično zastopali Domžale: Edis Smajić, Liam Letić, Tjaša Maselj, Jakob Šernek, Žana Šklander, Sara Šklander, Blaž Dragar, Katja Kač, Špela Dragar, Naja Svetlin, Timotej Mršič, Andrej Neškoski, Karin Podboršek, Igor Zidarič, Breda Hrovatin. Atom Domžale je imel tudi dve uspešni ekipi, v katah in tehničnem kumiteju. Vsi so osvojili odličja v katah, tudi v več kategorijah.

Andrej Neškoski, kate 1.mesto člani.
V kumiteju – športnih borbah je zmagala Špela Dragar, ženske nad 60kg;
Naja Svetlin, mlajše deklice, 1.mesto do 40kg;
mladinka Karin Podboršek je zmagala, 1.mesto do 60kg;
mladinec Andrej Neškoski, z grenko izgubo v finalu, 2.mesto do 60kg;
Kategorija mladinci nad 60kg, Timotej Mršič, 1.mesto.

Organizator, se je kljub svoji majhnosti, prekomerno potrudil in prav nihče ni šel domov kislega obraza. Ljudje iz teh koncev, so udeležencem turnirja, tako kot vedno, napekli peciva in ostalih dobrot. Tujci, predvsem Avstrijci, so doživeli dobroto slovenskega človeka. Ni pa povsod tako. Organizator iz osrednje Slovenije je lahko vesel, če lahko plača drago dvorano. Športne občine so prav navihane. Ozrimo se k mladini, je naslov članka, ki ga je spisal Domžalčan, Sensei Kokalj Renshi, za revijo, Svetovni borilni športi.

Zenmedia

Oglasno sporočilo