Judo klub Kamnik znova z zlatom Nika Purnata, do medalj še 4 judoisti!

0
3215

Slovenski pokal – pokal Kopra 2016

V nedeljo 16.10. so judoisti Kamnika zelo uspešno tekmovali na dobro zastopanem tekmovanju za slovenski pokal, tudi z mednarodno udeležbo – pokalu Kopra.
Tekmovanje je bilo razdeljeno na 2 dela, dopoldanskega, kjer so tekmovali mlajši (U10 in U12) in popoldanskega, kjer so merili moči starejši borci (U14, U16, U18).
Kamničani smo imeli predstavnike v skoraj vseh starostih kategorijah, le v U18 še nimamo predstavnika, saj obstajamo šele le 3 leta!
Izpostaviti je potrebno starejše, kjer je potrbno že veliko znanja judo tehnik, volje, kondicije, moči in “glavo” na pravem mestu:
– Nik Purnat, je bil razred zase, ki je v kat. -55 kg (U14) pokoril vse nasprotnike in bil po 4 zmagah z zlatom okoli vratu. Enej Begič Lamut je v isti kategoriji po obetavnem začetku, na koncu ostal brez uvrstitve.
– Lan Balantič, je pokazal izjemno zrelost, široko znanje in borbenost, ki je s 4 zmagami in enem porazu v 2.kolu proti kasnejšemu finalistu, malo zmanjkalo športne sreče, da bi se v tej starostni kategoriji ml.kadeti (U16) prvič boril za zlato medaljo. Na koncu je zasluženo dobil bronasto medaljo.
– Kamniški novinci med ml. kadeti (U16): Peter Obreza Kat.-73kg,po zmagi in dveh porazih osvojil 9.m/18. Matic Horvat Kat.-60 se je uvrstil dve mesti višje, na 7.m/11 in Andrej Vidergar se je ravno tako uvrsil na 7.mesto. Oba sta prispevala pomembne točke v slo.pokalu.
Naši mlajši v starosti U10 in U12 so pokazali, da so na dobri poti, da bodo kmalu že zdaj prikazane dobre borbe, prinesle tudi zmage, in nekaj dobrih rezultatov so že zabeležili:
2.m       Vesna Koncilja
2.m       Anej Kladnik Volf
3.-4.m   Brina Frece
5.m       Obreza Eva
5.m       Obreza Lucija
5.m       Benjamin Zelič Berčič
7.m       Plantarič Jakob
7.m       Pančur Gašper
7.m       Timotej Zelič Berčič
9.m       Žagar Luka
Kar nekaj naših judoistov je imeli smolo pri žrebu, saj jim je ta že v 1.borbi namenil kasnejšega zmagovalca, a vseeno so pokazali, da v bodoče lahko računamo nanje tudi na vrhu, saj so nekateri prvo leto v novih starostnih kategorijah in bodo za dokazovanje znanja še imeli čas!

VSEM ČESTITAMO!

judo_kamnik_koper-1 judo_kamnik_koper-2 judo_kamnik_koper-3 judo_kamnik_koper-3 judo_kamnik_koper-4 judo_kamnik_koper-5
Oglasno sporočilo