Kronika policijske postaje Kamnik (od 7.11. do 13.11.2016)

0
3228

07.11.2016
TATVINA KOLESA NA DUPLICI
Iz skupne kolesarnice v stanovanjskem bloku na Duplici je neznanec izvršil tatvino zaklenjenega gorskega moškega kolesa neznane znamke, neznanih številk okvirja, rumeno-črne barve, s sprednjimi vzmetmi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

UGRIZ PSA
Občan je na PP Kamnik prijavil ugriz psa. Ugotovljeno je bilo, da oškodovanec sprehajal psa po naselju Žale v smeri Tunjiške ceste, ko je do njega pritekel nemški ovčar in ga ugriznil v nogo. Oškodovanec je sam poiskal zdravniško pomoč, policisti pa smo obvestili VURS, lastnik psa pa bo po zakonu o zaščiti živali izdan plačilni nalog.

GLASNA GLASBA V STANOVANJSKI HIŠI
Ponoči je na območju Tunjiške Mlake stanovalka v stanovanjski hiši predvajala glasno glasbo, ki je bila za ostale stanovalce zelo moteča, saj so si ti želeli nočnega miru in počitka. Policisti so stanovalko za preglasno predvajanje glasbe oglobili.

09.11.2016
ZASEG PREPOVEDANE SUBSTANCE
V postopku z mlajšim moškim, so mu policisti zasegli zvit cigaret z neznano snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo marihuano. Snov bo poslana v analizo in po ugotovitvah analize sledi zoper občana ustrezen ukrep.

VINJEN ŽALIL SOSTANOVALCA
Policisti so bili poslani v samski dom na Cankarjevo cesto, kjer se je stanovalec nedostojno vedel. Policisti so ugotovili, da je pijan moški iz sebe spravil vse mogoče žaljivke, izpljunil odvečno slino, ob prihodu policistov na kraj pa se ni pomiril, zato mu je bilo odrejeno pridržanje za 12 ur. Kršitelju je bil poleg tega izdan tudi plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

10.11.2016
ZASEG VOZILA ZARADI PROMETNIH KRŠITEV
V naselju Moste so policisti ustavili voznika, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo na podlagi zakona v cestnem prometu zaseženo in z avto vleko odpeljano v hrambo. Voznik bo svoje kršitve zagovarjal pred sodnikom za prekrške.

11.11.2016
GLASNA GLASBA V STANOVANJSKI HIŠI IN PRIDRŽANJE
Na območju Kamnika je alkoholizirana občanka v pritličju stanovanjske hiše kršila javni red in mir s tem da je predvajanjem glasno glasbo. Ker ob prihodu policistov ni prenehala s kršitvijo, niti ni hotela sodelovati s policisti, je bila na kraj poklicana elektro služba, ki je v stanovanju odklopila elektriko. Ker kršiteljica tudi takrat ni prenehala in je nadaljevala s predvajanjem glasne glasbe iz svojega osebnega avtomobila pred stanovanjsko hišo, je bilo zoper njo na podlagi določil 109/II Zakona o prekrških odrejeno pridržanje. Zoper njo sledi še ustrezna globa.

12.11.2016
POŽIG SMETNJAKOV PRI GLASBENI ŠOLI
Neznanec je ponoči pred glasbeno šolo Kamniku požgal zabojnike za smeti, zunanjo enoto starejše klimatske naprave in s tem glasbeno šolo oškodoval za 1000 evrov. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V KOMENDI
Policisti so bili obveščeni, da je prišlo do vloma v stanovanjsko hišo v Komendi. Na kraju so ugotovili, da je neznani storilec na vzvod z neznanim predmetom vlomil skozi okno v kletno etažo stanovanjske hiše, kar je slišala oškodovanka in ga pri dejanju zalotila. Storilec je nato pobegnil skozi okno hiše. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

13.11.2016
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK V KAMNIKU
Na območju Kamnika so policisti imeli v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,62 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo