Voznemu parku PGD Kamnik se je pridružilo novo gasilsko vozilo za gozdne požare

0
3765

Gasilke in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik so od danes, torka, 15. novembra 2016, bogatejši za novo gasilsko vozilo za gašenje gozdnih požarov.

Zbranim, ki so pričakali prihod novega vozila, se je pri Gasilskem domu PGD Kamnik pridružil tudi župan Marjan Šarec skupaj s podžupanom Igorjem Žavbijem, poveljnikom Civilne zaščite Občine Kamnik mag. Matjažem Sršo in predsednikom Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik Jožetom Oblakom.

Gasilsko vozilo z oznako GVGP-2 bo namenjeno tako gašenju večjih požarov v naravi kakor tudi dovozu vode in gašenju vseh vrst požarov srednjega obsega. Izdelano je na podvozju Mercedes Benz Atego 1529 AF in ima štirikolesni pogon.

V vozilu je dovolj prostora za 7-člansko posadko in tehnično opremo. Poleg zahtevane gasilske zaščitne in reševalne opreme, v skladu s tipizacijo gasilskih vozil, pa je v njem nameščena še druga specialna oprema, ki bo vsekakor ob intervencijah zagotavljala uspešno reševanje in še učinkovitejše delovanje kamniških gasilk in gasilcev.

Z GASILSKIM POZDRAVOM »NA POMOČ!« SREČNO VOŽNJO GASILKE IN GASILCI PGD KAMNIK!

Vir: Občina Kamnik

gasilsko_vozilo_kamnik-2 gasilsko_vozilo_kamnik-3 gasilsko_vozilo_kamnik-4 gasilsko_vozilo_kamnik-5

Oglasno sporočilo