Srečanje raziskovalcev ob 30. obletnici Osnovne šole Marije Vere

0
2746

V sredo, 23. novembra 2016, smo se na gradu Zaprice zbrali raziskovalci, katerih mentorica je oziroma je bila mag. Polona Mežnar. Med letoma 2001 in 2015 je nastalo 30 raziskovalnih in 9 turističnih nalog. Več kot polovica je bilo nagrajenih. Srečanja so se udeležile tudi predstavnica Turističnega informacijskega centra Kamnik, ravnateljica Osnovne šole Marije Vere Violeta Vodlan in direktorica Medobčinskega muzeja Kamnik mag. Zora Torkar.

Najprej smo se vsi zbrali v dvorani in prisluhnili učiteljici Mežnar. Nekaj besed so o svojih nalogah povedali tudi njihovi avtorji. Zanimivo je, da so bile za nekatere te raziskovalne naloge odskočna deska za nadaljnje raziskovanje. Seveda ni manjkalo tudi anekdot.

Potem pa je sledila še pogostitev z golažem. Pred leti se je namreč v okviru ene izmed turističnih nalog pripravil tudi golaž, ki so ga takrat učenci poimenovali medvedji golaž (čeprav ni v njem niti pikice medveda).

To srečanje je bilo enkratno doživetje. Super je bilo videti naše predhodnike. V letošnjem letu pa spet nastaja kar 5 raziskovalnih in ena turistična naloga.

Besedilo: šolska novinarka Nina Grebenc, 9. b
Fotografije: Vanja Hočevar

raziskovalci_marije_vere_30_let-2 raziskovalci_marije_vere_30_let-3 raziskovalci_marije_vere_30_let-4 raziskovalci_marije_vere_30_let-5

 

Oglasno sporočilo