Odbojkarice Calcit Volleyballa do nove prepričljive zmage; odbojkarji ohranili prvo mesto

0
2956

Odbojkarice Calcit Volleyballa nadaljujejo z dobrimi predstavami v 1. DOL za ženske. Tokrat so v dvorani Tivoli v osmem krogu premagale GEN-I Volley, ki je bil domači ekipi v prvem nizu še enakovreden, nato pa je prišla do izraza večja kakovost slovenskih državnih prvakinj. V prihodnjem krogu bodo v soboto, 3. decembra, gostovale v Mislinji.

Calcit Volleyball – GEN-I Volley   3:0 (22, 16, 16)

Ljubljana – Športna dvorana Tivoli, gledalcev 50, sodnici: Miklošič in Kogler (obe Maribor).
Calcit Volleyball: Grudina 16, Božič, Mihevc, Blažič 11, Pahor – libero, Igličar, Zaplotnik 4, Kostić 19, Lipicer Samec, Jerala – libero, Turk 8, Koleva, Van de Vyver 2. Trener: Alessandro
eltrami.
GEN-I Volley: GEN-I Volley: Prado de Oliveira 8, Petho, T. Bavdaž 4, Zbičajnik 2, N. Bavdaž 4, Kolbl 5, Đukić 1, Velikonja Grbac 5, Š. Marušič, Simčič – libero, Spačal 2. Trener: Alen Bektašević.

Novogoričanke so v Ljubljano prišle po treh zaporednih zmagah, na drugi strani so domače odbojkarice v dozdajšnjih šestih tekmah izgubile le niz. Dvakratne zaporedne državne prvakinje so neporažene ostale tudi po dvoboju z GEN-I Volleyjem, največ težav so imele v prvem nizu, v drugem in tretjem pa njihova zmaga ni bila vprašljiva.
Domače odbojkarice, ki so tudi tokrat tekmo začele v postavi Ilka van de Vyver, Pia Blažič, Slavina Koleva, Tina Grudina, Katja Mihevc, Olivera Kostić in prosta igralka Meta Jerala, so si do prvega tehničnega odmora priigrale tri točke prednosti, toda gostje so z delnim izidom 7:2 po bloku Teje Bavdaž prišle do vodstva z 12:10. Po polminutnem odmoru Alessandra Beltramija sta se v domači ekipi razigrali Olivera Kostić in Pia Blažič, ki sta s petimi zaporednimi točkami kalcitovke spet popeljali do vodstva. S tremi točkami prednosti so z blokom Tine Grudne calcitovke vstopile v končnico niza, vendar se Novogoričanke še niso predale. Z asom Mirte Velikonje Grbac so izid na 20. točki izenačile, s svojo deseto točko pa je Kostićeva državnim prvakinjam le zagotovila zmago v uvodnem nizu.
V drugem nizu je bilo v domači ekipi manj nihanj. Namesto Katje Mihevc je priložnost dobila Ana Zaplotnik, ob prvem tehničnem odmoru so vodile z 8:4, do drugega so svojo prednost povečale še za točko. Gostje so za pet točk zaostajale tudi pred vstopom v končnico, s štirimi zaporednimi točkami pa so domače odbojkarice drugi niz zanesljivo dobile.
Tretji niz je bil odločen že do drugega tehničnega odmora. Na servis Kostićeve so calcitovke dosegle šest točk zaporedoma, tri od njih je prispevala Grudina, kar jim prineslo vodstvo z 11:3. Do drugega tehničnega odmora so Novogoričanke svoj zaostanek znižale na pet točk, še bližje so domačinkam prišli po napaki Blažičeve (15:18). Podobno kot v prvem nizu je spet zalegel polminutni odmor Beltramija, saj so po njem njegove varovanke nasprotnicam prepustile le še točko. S servisi se je izkazala Zaplotnikova, tekmo pa je končala Grudina.
V domači ekipi se je z 19 točkami izkazala Kostićeva, s šestimi bloki in tremi točkami manj tudi Grudina, pri gostjah pa je bila z osmimi najbolj učinkovita Brazilka Jaline Prado de Olivera.

____________________________________________________________________

Kamničani ohranili prvo mesto

Odbojkarji Calcit Volleyballa so v devetem krogu 1. DOL za moške gostovali v Šempetru, in čeprav so slavili s 3:0, so se morali za zmago krepko potruditi. Z zmago so po prvi polovici rednega dela državnega prvenstva na prvem mestu, že v sredo, 30. decembra, pa bodo v svoji dvorani gostili Panvito Pomgrad.

SIP Šempeter – Calcit Volleyballa  0:3 (-22, -24, -21)

Šempeter v Savinjski dolini –  Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 250, sodnika: Markelj (Bled) in Klinar (Radovljica).
SIP Šempeter: Marovt 5, Robida 12, Oder 4, Pokeršnik 23, Hrastovec – libero, J. Vrhunc, G. Vrhunc 1, Javornik 6, Majcenovič, Hirci 2, Majer – libero. Trener: Sebastijan Cilenšek.
Calcait Volleyball: Štalekar 5, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 3, Ratek 7, Okroglič 9, Vidmar 8, Brulec 1, Kotnik 4, Štembergar Zupan 6, Videčnik 5, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

Kamniški odbojkarji so v Šempeter prišli kot vodilna ekipa državnega prvenstva, kot vodilna ekipa so ga tudi zapustili, vendar so do zmage prišli težje, kot kaže končni izid. Šempetrani so jim v vseh treh nizih nudili dober odpor, v končnicah nizov pa je bila zbranost na strani varovancev Gašperja Ribiča.
Že razplet prvega niza je napovedoval izenačeno igro. Kamničani, za katere še ni zaigral njihova najnovejša okrepitev brazilski korektor Maxson Guilhermo Pereira, so si po zaslugi Primoža Vidmarja priigrali tri točke prednosti (13:10), toda že na štirinajsti sta bili ekipi spet skupaj. V domači ekipi je bil v teh trenutkih razigran Denis Robida, ki je imel ob Danijelu Pokeršniku največ zaslug, da so Šempetrani povedli z 19:18, vendar je Timotej Ratek z blokom Kamničanom priboril dve točki prednosti (21:19), nato pa izkoristil še prvo zaključno žogo.
Tudi v drugem nizu je bila igra enakovredna, bližje zmagi pa so bili domači odbojkarji. Ob obeh tehničnih odmorih so bili sicer v prednosti Kamničani, ob prvem s točko, ob drugem z dvema, vendar so na servis Nejca Marovta Šempetrani prišli kar do štirih zaključnih žog za izenačenje v nizih. Vse štiri so gosti ubranili, prvo po zaslugi Andreja Štembergar Zupana, ki je zaigral prvič po poškodbi, nato pa sta Jure Okroglič in Sašo Štalekar gostom priborila prvo zaključno žogo za vodstvo z 2:0 v nizih. Po napaki Pokeršnika jim je to tudi uspelo.
Nesrečno izgubljeni niz domače ekipe ni zaustavil. Tudi v tretjem je igrala dobro, vendar je naredila preveč lastnih napak, kar so Kamničani izkoristili. S točko Pokeršnika, najbolj učinkovitega igralca tekme so še vodili z 19:18, v končnici pa so bili spet prekratki. Tudi po zaslugi Štembergar Zupana, ki je z asom končal tekmo, v kateri so imeli domači odbojkarji boljši servis in sprejem, a si bili slabši v napadu in bloku, predvsem pa so naredili 13 lastnih napak več kot nasprotnika.

Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec

Oglasno sporočilo