Odbojkarji z deseto zmago v Tours; odbojkarice v Mislinji do točk po uri igre

0
1744

Odbojkrice Calcait Volleyballa so v devetem krogu 1. DOL za ženske v Slovenj Gradcu po uri igre premagale novinke v prvoligaški konkurenci. Za slovenske državne prvakinje, ki brez poraza ostajajo na prvem mestu prvenstvene lestvice, je bila to zadnja preizkušnja pred derbijem z Novo KBM Branikom, ki bo na sporedu v petek, 9. decembra, ob 18. uri, v Mariboru.

Mislinja – Calcit Volleyball  0:3 (-11, -10, -12)

 Slovenj Gradec – Dvorana gimnazije Slovenj Gradec, gledalcev 100, sodnika: Gril (Pekre), Suljkanović (Maribor).

Mislinja: Kramer, Pogorevc 3, Lužnik, Manojlović, Ne. Kotnik 3, Lekše 4, Oder – libero, Ni. Kotnik 8, Žugelj, Hasić 2, Proševa 8. Trener: Urban Oder.

Calcit Volleyball: Grudina 8, Božič 1, Mihevc 5, Blažič 17, Pahor – libero, Igličar 6, Zaplotnik, Kostić 11, Jerala – libero, Turk, Koleva 12, Van de Vyver 2. Trener: Alessandro Beltrami.

Aktualne državne prvakinje nadaljujejo s serijo zmag v domačem prvenstvu. V zadnjem krogu prvega dela rednega dela državnega prvenstva so proti novinkam v prvoligaški druščini potrdile svojo premoč, tekma se je končala po uri igre. Mislinjčanke tako ostajajo pri eni točki, odbojkarice Calcit Volleyballa pa bodo na prvi letošnji derbi z Novo KBM Branikom po pričakovanjih odšle z maksimalnim številom točk.

Domače odbojkarice so bile gostujočim, ki so tekmo začele v najmočnejši zasedbi, se prvi z Ilko van de Vyver, Pio Blažič, Slavino Kolevo, Tino Grudino, Katjo Mihevc, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo enakovredne le na začetku prvega niza, ko so še zaostajale za točko (4:5). Do prvega tehničnega odmora je njihov zaostanek znašal dve točki več. V nadaljevanju niza je bilo vse v znamenju calcitovk, ki so prevladovale v vseh elementih igre. Z delnim izidom 8:2 so ob drugem tehničnem odmoru domačinkam pobegnile za devet točk, nato pa so dosegle še štiri zaporedoma, kar je bila tudi najvišja razlika v uvodnem nizu.

V drugem in tretjem so si varovanke Alessandra Beltramija odločilno prednost priigrale že do prvega tehničnega odmora, ko so povedle z 8:2. Tudi nadaljevanje obeh nizov je bilo podobno, do dveh točk več pa so prišle v tretjem nizu. Odbojkarice iz Ljubljane so bile izredno učinkovite v napadu, njihov izkoristek je bil kar 72-odstoten, še najbolj enakovredne pa so jim bile domačinke na sprejemu. Z dobro igro se je izkazala Pia Blažič, ki imela 67-odstotno uspešnost na sprejemu, v napadu pa je naredila le eno lastno napako.

____________________________________________________________________

Odbojkarji Calcit Volleyballa so v 1. krogu 1. DOL za moške prišli še do svoje desete zmage, s katero so ohranili prvo mesto na prvenstveni lestvici. Tokrat so s 3:0 premagali Salonit Anhovo, zmaga v Kanalu pa je dobra popotnica za torkovo tekmo prvega kroga pokala CEV, ko bodo varovanci Gašperja Ribiča ob 20. uri igrali s Toursom, nekdanjim evropskim klubskim prvakom.

Salonit Anhovo – Calcit Volleyball  0:3 (-18, -16, -22)

Kanal – Športna dvorana Kanal, gledalcev 250, sodnika: Pevc (Škofja Loka) in Melavc (Šempeter v Savinjski dolini).

Salonit Anhovo: Česnik 2, Šarić – libero, Jereb 3, Karnel, Mutapčija 1, Pirih, Mijatović 5, Čabarkapa 15, Kovačič, Gadnik 10, Tomić, Jerončič 2. Trener: Gregor Jerončič.

Calcit Volleyall: Štalekar 6, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan, Ratek, Okroglič 9, Vidmar 18, Pereira 12, Brulec 4, Lakner, Štembergar Zupan, Videčnik 11, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

V svoji tretji zaporedni domači tekmi so Kanalci gostili Kamničane, za katere je bila to zadnja preizkušnja pred torkovo prvo tekmo prvega kroga pokala CEV, ko bodo gostovali pri francoskem Toursu. Aktualni slovenski pokalni zmagovalci, ki so prevladovali v bloku in servisu, so potrdili dobro formo, prišli do desete letošnje zmage v domačem prvenstvu in ubranili prvo mesto na prvenstveni lestvici, Kanalci pa so ostali pri treh.

Kamničani so gostovanje v Kanalu začeli z Janom Brulcem, Primožem Vidmarjem, Juretom Okrogličem, Sašem Štalekarjem, Maticem Videčnikom, Maxsonom Guilhermom Pereiro. V prvem nizu so z uspešnim napadom Matica Videčnika na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk, a so Kanalci z asom Matije Jereba na deveti točki izid izenačili. Toda s tremi zaporednimi točkami Jureta Okrogliča, ki je svojo odbojkarsko pot začel v Kanalu, so Kamničani povedli s 14:12, po bloku Primoža Vidmarja pa je bilo že 18:13. Pred vstopom v končnico niza so se varovanci Gregorja Jerončiča gostom približali na dve točki zaostanka (17:19), ko je bil v bloku uspešen Luka Jerončič, toda na servis Jana Brulca so gostje spet pobegnili za pet točk (22:17), vodstvo z 1:0 v nizih pa je potrdil Brazilec Maxson Guilherme Pereira.

V drugem nizu je bila premoč Kamničanov še bolj očitna. Na servis Pereire so si že na začetku niza priigrali sedem točk prednosti, v napadu je bil za 10:3 uspešen Okroglič. S tem pa težav za domačo ekipo še ni bilo konec, kajti po asu Brulca in napadu Videčnika je bilo že 15:6 za Calcit Volleyball. Kanalci so se štirikrat gostom približali na pet točk zaostanka, zadnjič pri 14:19, toda razigrani Vidmar je s štirimi zaporednimi točkami Kamničanom zagotovil neulovljivo prednost. Tudi drugi niz je končal brazilski korektor v gostujoči ekipi.

Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem je bil izid devetkrat izenačen. Do prvega tehničnega odmora so si gostujoči odbojkarji priigrali dve točki prednosti, ob drugem so vodili za točko, po asu Dejana Čabarkape in napaki Pereire pa so Kanalci povedli z 20:19. Vodili so tudi še z 21:20, toda v končnici niza so na servis Videčnika in blokom Saše Štalekarja, Kamničani so v tem elementu igre neposredno dosegli 12 točk, prišli do štirih zaključnih točk za zmago. Drugo je izkoristil domačin Okroglič.

Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec

 

Oglasno sporočilo