22. razstava izbranih del regijske tematske razstave JSKD »Oblo in oglato« 

0
1954

Likovno društvo Mengeš se  je udeležilo  tudi letošnjega  7. razpisa regijske tematske razstave za Gorenjsko v organizaciji  JSKD IO Domžale  s tematiko »OBLO IN OGLATO«. V konkurenci preko  60 oddanih del, od tega jih je  11 iz našega društva, je na razstavo  izbranih in  uvrščenih le 32, od tega je kar pet naših  članic. Za razstavo so bila izbrana dela  Leonide Goropevšek, Martine Kozamernik, Špele Magister,  Ine Malus in Barbare Rabič.

Odprtje razstave je bilo v torek 12.11.2019 ob 18. uri v Kulturnem domu Groblje v Domžalah. Številno občinstvo je pozdravil Matej Primožič,  vodja JSKD IO Domžale. Strokovno oceno izbranih del za razstavo je  podrobno  podala selektorica razstave un.dipl.umetnostna zgodovinarka  Saša Bučan, saj je podala oceno po posameznih avtorjih del. Izbrana dela s posameznih regijskih razstav bodo predstavljena na državni tematski razstavi v letu 2020.

Podžupanja Občine Domžale  mag. Renata Kosec je izrazila občudovanje in pohvalila avtorje za njihovo prizadevanje pri ustvarjanju in odprla razstavo, ki  bo na ogled vsak delavnik med 17. in 19. uro   do ponedeljka 25. 11.2019.

Besedilo in fotografije: Binca Lomšek

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here