Mednarodni judo pokal Guštanj 2017 – Lukšiču zlato

0
2540

V soboto, 18.2.2017 se je Judo klub Komenda udeležil močnega mednarodnega judo pokala na Ravnah na Koroškem, kjer je potekalo uradno tekmovanje za mlajše dečke in deklice U12, borili pa so se tudi judoisti kategorij U14 in U16. JK Komenda je zastopalo 5 tekmovalcev.
Najboljši in nepremagan je postal in ostal Luka Lukšič, ki je letos starejši v svoji kategoriji. Dokazal je, da lahko z belo rumenim pasom premaga tudi tekmovalce z višjimi pasovi, ki trenirajo že veliko dlje. Žreb mu je že za prvo borbo določil zelo težkega nasprotnika iz Ukrajine. Luka se je boril previdno in premišljeno, saj te pri judu lahko že najmanjša napaka stane zmage. Z lepo tehniko je z ipponom premagal 3 nasprotnike in se prebil v finale. Z navdušenjem smo spremljali napeto borbo in zasluženo je Luka osvojil 1. mesto.
Zelo blizu kolajne je bil tudi Mark Jelnikar, ki tekmuje v isti kategoriji kot Luka, a se tokrat klubska kolega nista pomerila. Tudi on je najprej ugnal Ukrajinca in potem zmagal še eno borbo. Ker mu je v borbi za 2. mesto za las ušla zmaga, mu je ostala borba za 3. mesto. V ključnem trenutku mu je primanjkovalo izkušenj in tako je priznal poraz ter se moral zadovoljiti s še vedno odličnim 5. mestom.
V kategoriji U12 – mlajše deklice se je borila Angelina Pajić, ki je bila 9. Na istem mestu je končal tudi Nik Podbelšek, nadobuden judoist in se je po daljšem premoru ponovno vrnil na tatami. Timotej Jereb, ki je naš najstarejši tekmovalec, je bil odličen 5. med konkurenco mlajših kadetov, kjer se letos bori prvo leto.

Katarina Kumer

Judo_Komenda_18_2_2017_2 Judo_Komenda_18_2_2017_3

Oglasno sporočilo