Redna letna skupščina Društva general Maister Kamnik

0
2266

Včeraj popoldan se je v sejni dvorani Občine Kamnik odvijala redna letna skupščina Društva general Maister Kamnik, ki ji je v imenu Občine Kamnik prisostvoval podžupan Igor Žavbi.

Redna letna skupščina Društva general Maister Kamnik

Po himni Zveze društev general Maister Slovenec sem, ki so jo tokrat zapeli člani kar sami, je predsednik Društva general Maister Kamnik Ivan Miroslav Sekavčnik je nato predstavil aktivnosti Društva v preteklem letu in med drugim poudaril, da štejejo 134 članov, katerih namen je negovati spomin na našega rojaka Rudolfa Maistra in borce za severno mejo ter krepiti domoljubno zavest med mlado generacijo, predvsem v osnovnih in srednjih šolah. Pri tem pa ni pozabil pohvaliti tudi zgledno sodelovanje z Občino Kamnik in ostalimi veteranskimi organizacijami tako občine Kamnik kot tudi sosednjih občin. Obenem je zbrane povabil na tradicionalni 12. Maistrov pohod, ki bo v soboto, 8. aprila 2017, ob 8. uri s pričetkom pri spomeniku Rudolfa Maistra na Trgu talcev.

Podžupan Igor Žavbi se je v imenu Občine Kamnik članicam in članom Društva iskreno zahvalil za spoštljiv odnos do dediščine našega rojaka, generala Rudolfa Maistra, saj vrednote domoljubja ponosno ohranjajo za naše zanamce. »Občina Kamnik pa vsako leto s številnimi prireditvami v okviru občinskega praznika, med katerimi je tudi skupščina Društva generala Maistra Kamnik, namenja posebno pozornost rojstvu generala in velikega človeka. Človeka, po katerem se Kamnik ponosno imenuje Maistrovo mesto«, je še med drugim povedal podžupan.

Sledile so predstavitve poročil preteklega leta in načrti delovanja Društva general Maister Kamnik za letošnje leto.

Vir: Občina Kamnik

Oglasno sporočilo