Letni koncert komornega moškega zbora Čebelarske zveze Slovenije

0
2147

V tednu ljubiteljske kulture, ko obeležujemo tudi svetovni dan čebel je komorni moški zbor Čebelarske zveze Slovenije pod taktirko Aleša Sedušaka v Čebelarskem centru na Brdu pripravil svoj letni koncert.
V nedeljo 19. maja so se tako poslušalcem predstavili poleg že omenjenega zbora še citrarka Eva Medved Grabljevec in MePZ Šentviški zvon, pod taktirko Matevža Kinka in ob spremljavi Ane Stoschitzky. Poleg pete besede je tokrat beseda tekla tudi o čebelah in povezavi z njimi, ki nam jih je z prefinjeno besedo podajala Nina Pader Topole.
Tako smo se podali po glasbenih lestvicah od a do ž najprej z moškim zborom ČZS in nato z mešanim zborom Šentviški zvon. Za malce predaha so poskrbele citre v prvem delu z ljudskimi, v drugem z malce sodobnejšimi ritmi, a še vedno za uho prijetnimi melodijami. A ni beseda tekla samo o čebelah, tudi žabe so tokrat našle svoj prostor v Čebelarskem centru, saj so imele svatbo in v Čebelici je bilo ravno dovolj prostora za vse, ki so prišli na svatbo. Priznati moramo, da so nas fantje in možje navdušili. A ne le nas, tudi samega predsednika Čebelarske zveze Slovenije, ki se je odločil, da jim za njihov prispevek k popularizaciji in prepoznavnosti, podeli priznanje predsednika. Le nekaj besed, besed navdušenja, da so fantje in možje pripravljeni hoditi na vaje, saj so doma iz različnih koncev Slovenije in, da se radi odzovejo na povabilo različnih čebelarskih društev, da popestrijo z petjem njihove slovesnosti, je še povedal predsednik ČZS Boštjan Noč. Ob tem ni pozabil niti na življenjske sopotnice pevcev, ki so jim v oporo, saj so večkrat same.
Ker priznanja predsednika ne morejo prejeti vsi pevci, so tokrat v zahvalo prejeli spominski srebrnik in to ne navaden, ampak srebrnik 20. maj – svetovni dan čebel, 20 čebelc. A brez daril niso odšli niti gostje, niti napovedovalka, niti citrarka. Slednja je bila deležna še posebnega darila, saj je pred kratkim skočila v zakonski stan in, da jo bo mož še kdaj pustil s pevci, so ji poleg ostalega, podarili še sliko, ki naj krasi njun skupni dom, da bo tako, kot v panju živahno, a vseeno vse brez zapletov. Ostalo je še ravno toliko časa, da so skupaj zapeli dve pesmi, nato pa se napotili na prijetno druženje v Čebelico in tam se je petje ob odlični postrežbi nadaljevalo še dolgo v noč.
DJD

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here