V derbiju kroga zmaga Radomljankam

0
3449

Igralke v slovenski ženski nogometni ligi so tokrat odigrale kolo sredi tedna, zaradi reprezentančne tekme deklet do 17 let pa so bile ekipe okrnjene. Tako je bilo tudi na tekmi med ekipama Moje-lece.si Radomlje in Rudar Škalami, saj so gostje v Radomlje pripotovale le z deseterico. Kljub borbeni predstavi igralke iz Šaleške doline so tri točke ostale doma, edini zadetek na tekmi pa je prispevala reprezentantka Barbara Kralj.

Obema ekipama so poleg reprezentančnih obveznosti zagodle tudi poškodbe, pri domačih sta tako “na pomoč” priskočili tudi Manca Jereb in Kaja Jerina, ki sta pred to sezono zaključili z aktivnim igranjem nogometa. V prvi enajsterici domačih so zaigrale Sonja Čevnik, Monika Boh, Larisa Žejen, Barbara Kralj, Sarah Ljubijankić, Tija Vrhovnik, Katarina Gadnik, Karmen Ulbin, Katarina Jagarinec, Maruša Grandovec in Ana Černelič. Pobuda je bila od prve minute naprej na strani Radomljank, proti vratom Lane Golob, ki je sicer igralka v polju, pa so sprožile nemalo strelov. Vratarka gostij je odlično opravila svoje delo, še posebej se je izkazala ob poskusu Monike Boh, ki je po globinski podaji žogo poslala proti vratom, v dvoboju pa ji je Lana Golob strel ubranila.

Tudi v drugem polčasu so rumene gospodarile na igrišču, a zgoščene in izredno disciplinirane obrambe gostij niso mogle prebiti. V nadaljevanju sta tako vstopili še izkušeni Manca Jereb in Kaja Jerina, igralke Radomelj pa so tudi menjale igralna mesta in sistem postavitve. Odločitev je padla v 75. minuti tekme, ko je po slabšem izbijanju gostij do žoge prišla Barbara Kralj in natančno merjenim udarcem po tleh s petindvajsetih metrov, malce z desne strani, zadela v oddaljeni spodnji kot gola Rudarja.

Radomljanke so si na lestvici tako priborile dve točki prednosti pred tokratnimi tekmicami in pet pred ekipo Fužinarja. V tem delu prvenstva jih čakata še gostovanji v Ankaranu (2.5.) in v Beltincih (7.5.). Nato se bo liga razdelila v ligo za prvaka, kjer bodo igrale prve štiri ekipe in v ligo za obstanek, kjer se bodo med sabo pomerile preostale ekipe, igra pa se po enokrožnem sistemu.

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo