Kronika Policijske postaje Domžale od 24. 4. 2017 do 1. 5. 2017

0
3451
24. 4. 2017
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Domžalah. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila, kateremu so policisti zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. V prometni nesreči se je udeleženec, voznik kolesa s pomožnim motorjem, telesno poškodoval.

26. 4. 2017 – DRZNA TATVINA DENARJA IZ BLAGAJNE V TRGOVINI V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini iz blagajne v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je mlajši moški v prostoru trgovine, ki je ločen s pregrado od prostora kjer se nahaja blagajna zamotil prodajalko pod pretvezo da kupuje čevlje, starejši moški pa je medtem na neznan način odprl blagajno in iz nje izvršil tatvino gotovine v skupni vrednosti 213 EUR. Policisti v zvezi opisanega z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

26. 4. 2017 – ROPARSKA TATVINA V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o roparski tatvini v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni dne 26.4.2017 ob 15.00 ure pri Mladinskem centru Mengeš v bližini naslova Mengeš, Slovenska cesta 30, vzel oškodovancu kolo s pomožnim motorjem, znamke Piaggio, tipa Ciao, modre barve, in si ga protipravno prilastil. Pri tem dejanju ga je oškodovanec opazi in stekel za njim vendar ga je pri tem osumljenec z roko odrinil in po dejanju kraj z protipravno pridobljenim predmetom zapustil in se odpeljal v smeri Trzina. Z opisanim dejanjem je oškodovanec oškodovan za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

26. 4. 2017 – POSKUS DRZNE TATVINE IZ STANOVANJSKE HIŠE V LOKI PRI MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poskusu drzne tatvine iz stanovanjske hiše v Loki pri Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci 25.4.2017 okoli 12.00 ure na naslovu Loka pri Mengšu, Gasilska cesta 74/a, oškodovanko s pretvezo, da ima spuščene živali spravili za stanovanjsko hišo ter v tem času skozi odprta vrata vstopili v stanovanjsko hišo, kjer so pregledovali prostore, nakar so bili s strani oškodovanke zaloteni pri dejanju, zaradi česar so se s kraja odpeljali v smeri naselja Dobeno in nato neznano kam. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 4. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V KAMNIKU

Policisti Policijske postaje Domžale so zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami kršitelju v Kamniku zasegli manjšo količino prepovedane droge (konoplje in kokain). Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek.

27. 4. 2017
TATVINA BAKRENIH ODTOČNIH CEVI IZ STANOVANJSKE HIŠE V MORAVČAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o tatvini bakrenih otočnih cevi iz stanovanjske hiše v Moravčah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec dne 27.4.2017, med 11.45 in 12.05 uro na objektu v Moravčah snel iz strehe objekta okoli 7 m bakrenih odtočnih cevi in nato odšel neznano kam. Z dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanko za približno 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 4. 2017 – ZASEŽENI PONAREJENI BANKOVCI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prinešenih ponarejenih bankovcih na banko v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da sta dva občana na banko prinesla izkupiček, pri čemer so bili odkriti štirje bankovci za 20 EUR za katere obstaja sum, da so ponarejeni. Bankovci so bili zaseženi in bodo poslani v ekspertizo. V primeru, da gre za ponaredke bo na pristojno sodišče podana KO.

28. 4. 2017
VLOM V PODJETJE V TRZINU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v podjetje v IC Trzin. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do podjetja, kjer je na vzvod odprl vhodna vrata ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino kavnega avtomata, tehtnice, računalniške tablice in šestih majic s kratkimi rokavi. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

29. 4. 2017
VLOM V ZGRADBO ELEKTRA PODREČJE

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v zgradbo Elektra na Podrečju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preplezal žičnato ograjo ter nato na vzvod odprl vrata skladišča in pri tem sprožil alarm, zaradi česar je s kraja zbežal. Z nastalo škodo pa je podjetje oškodoval za okoli 500 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

29. 4. 2017
TATVINA VRTNE GARNITURE V TRZINU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini vrtne garniture iz terase lokala v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel na teraso lokala od koder je izvršil tatvino večje lesene masovne mize in dveh klopi. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 3.000 EUR. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

29. 4. 2017
POŽIG LESENE LOPE V PRESERJAH PRI RADOMLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o požigu lesene lope pri hiši v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel v odprto lopa, kjer je podtaknil ogenj, ki se je nato razširil na leseni del lope, ki je v celoti zgorela. Zaradi ognja pa je ožgana tudi nova fasada stanovanjske hiše. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 4.000 EUR. Zoper storilca bo podana KO na pristojno sodišče, zaradi KD Povzročitve splošne nevarnosti.

29. 4. 2017
VLOM V VRTNO LOPO V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vratih lope odstranil ključavnico obešanko ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino motorne kosilnice, električne vodne črpalke ter štirih platišč s pnevmatikami. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1.500 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo

30. 4. 2017
VLOM V TRGOVINO S TELEFONI V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v trgovino s telefoni v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z večjim kladivom razbil steklo na vhodnih vratih ter skozi odprtino prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino večje količine različnih znamk mobitelov. Z dejanjem je podjetje oškodovano za okoli 41.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v cilju izsleditve storilca.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Oglasno sporočilo