Odgovor na pismo župana Marjana Šarca

0
2645
Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE; 16.september 2011
Kako pravijo? Napad je najboljša obramba. Točno tega se je poslužil župan Marjan Šarec. Z napadom na nekatere posameznike poskuša preusmeriti pozornost od realnih problemov. Ti pa so, da v enem letu ni vidnejši rezultatov dela in da so razmere v občinski upravi slabe.

Razumem, da župan nekje mora najti krivca za svoje težave, vendar z gotovostjo vam lahko zatrdim, da je celotna kamniška opozicija zelo prizanesljiva do župana. Opravljamo tisto vlogo, ki jo v demokratičnem sistemu moramo, to je nadzor in opozarjanje na napake, zagotovo pa mu ne nagajamo, čeprav je priložnosti, ko bi mu lahko nagajali, veliko, pa mu ne. Prav nasprotno v prvih šestih mesecih župan ne bi izpeljal ničesar brez podpore opozicije, saj smo imeli takrat še večino.
Večina županovih težav je posledica pomanjkanja političnih izkušenj. Mandat je začel brez vsebinskih načrtov in jasnega programa, okrog katerega bi zbral večino. Zaposlitev šoferja v času krize je bila zelo neposrečena poteza. Prelomil je številne majhne obljube. V opozicijskih predlogih in pobudah išče ozadja, ki jih ni. Do občinskih uslužbencev se obnaša nezaupljivo.
Politika za razliko od igralskih vod ni takšna, da bi te večina ljudi hvalila in bila navdušena nad zabavnimi skeči, v politiki ti ljudje ves čas gledajo pod prste. Če človek tega ne zmore prenašati, potem ni za politiko. Opozicija ni županov problem, zato je skrajni čas, da župan opusti princip, »kdor me ne hvali, je proti meni«.
Če bi župan prebral moja razmišljanja, ki sem jih v zadnjem obdobju objavil v javnosti, bi vedel, da njegovemu slabemu vodenju občine nisem posvečal posebne pozornosti, osredotočil sem se na rešitve. Moja razmišljanja »Kako pripeljati več turistov v naše kraje?« (julij 2011), »Kako oživiti staro mestno jedro?« (junij 2011), »Kako dolgo bomo še pili kamniški biser?« (maj 2011), »Reševanje Velike planine« (marec 2011) očitno župana ne zanimajo. Bodo že držale besede podžupana Roberta Kokotca, ki pravi, da župan največjo nevarnost vidi v meni. Težko razumem župana zakaj, saj mu poskušam pomagati s predlogi. Vse konkretne predloge si lahko kadarkoli prebere na www.tonin.si
Šarčevi strategi pravijo, da je potrebno vse potencialne konkurente uničiti še pred naslednjimi volitvami. Županovo pismo je del te strategije. Vsekakor se s prihodom župana Marjana Šarca v občini Kamnik ni nič bistveno spremenilo, še vedno se soočamo z istimi problemi kot v preteklosti, še celo več, s prihodom Marjana Šarca so se razmere celo poslabšale. Številni projekti začeti v prejšnjem mandatu danes stojijo. Župan naj neha z iskanjem namišljenih sovražnikom in oblikovanjem teorij zarot, začne naj iskati rešitve za probleme, predvsem pa naj pokaže rezultate dela.
PS: Dobro bi bilo vprašati župana Marjana Šarca, zakaj podžupana Roberta Kokotca v zadnjem času nikjer ni. Ni ga bilo na Dnevih narodnih noš, ne pri obisku predsednika republike. Je res vse tako rožnato?

S spoštovanjem,
mag. Matej Tonin
vodja svetniške skupine NSi

Oglasno sporočilo