Dva dni otroškega veselja v Kamniku

0
2934

V Kamniku se je zaključil največji otroški festival v mestu 8. Veronikin festival. Ta je prvič potekal dva dni in na večji lokaciji v Keršmančevem parku, ki ga otroci že dobro poznajo. V teh dveh dneh se je festivala udeležilo približno 2.500 otrok in njihovih staršev. S tem se še dodatno potrjuje, da Veronikin festival predstavlja bogato dodano vrednost dogajanju v Kamniku. Otroke pa je prijetno presenetila tudi Veronika, ki je na festival prišla iz svojega skrivališča pod Malim gradom.

V  dveh dneh so otroci uživali v gledaliških in otroških nastopih na odru, v petek popoldan pa tudi v ustvarjalno-gibalnih delavnicah na temo »Vse izmišljeno novo – je pozabljeno staro«. Oba dni festivalska dneva so se otrokom predstavljali tudi športni klubi (Judo klub Kamnik, Športni klub Feniks, Nogometni klub Kamnik, Klub gorskih tekačev Papež, Canne klub Kamnik, Plesni klub Šinšin, Vaterpolo društvo  Kamnik, Triatlonski klub Utrip, Košarkarski klub Kamnik, Športno Društvo Grbina). Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik pa je pripravila bukvarnico in knjižno menjalnico za otroke. Obiskovalci festivala so oba dneva prejeli zloženko festivala z zemljevidom, na katerem so zbirali žige iz različnih točk na festivalu. Tisti, ki so zbrali vse žige, so prejeli posebno Veronikino nagrado.

Danes je ob robu festivalskega dogajanja potekala tudi Tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko. Slednja sicer poteka vsako zadnjo soboto v mesecu na Glavnem trgu v Kamniku, tokrat pa smo jo preselili v središče dogajanja. Stojnice so obogatene s kulinarično vsebino, s katero želimo ohranjati in nadgrajevati lokalne in regionalne posebnosti pri pripravi jedi.

Veronikin festival je včeraj odprl podžupan Občine Kamnik Matej Slapar, ob tej priložnosti pa sta otroke nagovorili tudi direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin ter ravnateljica Vrtca Antona Medveda Kamnik mag. Liana Cerar. »Veseli nas, da se Veronikin festival razvija in širi,« je na otvoritvi festivala dejal Matej Slapar in dodal: »Iz sprva majhnega dogodka počasi nastaja festival, ki j eden večjih dogodkov za otroke v širši okolici.« Božena Peterlin je otrokom povedala, da je bila razširitev festivala ena od Veronikinih želja: »Prevladal je občutek, da je en dan premalo, saj se radi zabavate. Zato smo njeno željo izpolnili in Veronikin festival en dan podaljšali.«

Doroteja Narat iz Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik: »Za nami je skorajšnji zaključek 8. Veronikinega festivala, tokrat prvič prirejenega v Keršmančevem parku, ki se je izkazal za odlično lokacijo, prijazno otrokom in staršem. V sodelovanju s šolami in športnimi klubi smo priredili pravi  živžav pod krošnjami dreves, v katerem so otroci brezskrbno uživali in bili deležni tako kulturnega kot športnega programa, katerega kreatorji so bili tudi sami,« je ob zaključku festivala dejala in še dodala, da bo naslednje leto še boljše in še bolj zabavno, predvsem pa »lokacija ostaja ista, festival pa bo še naprej dvodnevni«.

Veronikin festival organizirata Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik in Vrtec Antona Medveda Kamnik v sodelovanju z Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra, Knjižnico Franceta Balantiča Kamnik,Osnovno šolo Marije Vere, Osnovno šolo Frana Albrehta, Osnovno šolo Toma Brejca, Plesnim klubom Šinšin in Glasbeno šolo Kamnik.

Besedilo in fotografije: Anja Koleša, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Oglasno sporočilo