Domžalskim Tigrom končnica spolzela iz prstov

0
2218

V soboto, 10. 6. 2017, se je v Športnem parku Radomlje odvijala zadnja domača tekma Domžalskih Tigrov v letošnji sezoni. Žal se stvari niso izšle po načrtih, Tigrom je zmaga ušla, prav tako pa jim je s tem onemogočen nastop v končnici. Telfs Patriots so bili enostavno bolje pripravljeni na tekmo. Tigri so tekmo izgubili s 14:28.

Domžale Tigers 14 – 28 Telfs Patriots ( 7:7 / 7:7 / 0:7 / 0:7 )       

Prvo četrtino so Domžalčani pričeli močno, skozi vseh 12 minut so lahko parirali Avstrijcem. S prvim touchdownom Patriotsov so vodili le nekaj minut. Takoj zatem je dal touchdown po tleh Luka Kotnik ( 7:7 ). V drugi četrtini je domači obrambi uspelo ustaviti napad. Tako so dali priložnost napadu pod taktirko Luka Kotnika, da so dosegli še 7 novih točk s tekom Klemna Svetlina ( 14:7 ). Pred pričetkom drugega polčasa je igralcem iz Telfsa uspelo odgovoriti na zadnja dva napada, tako da je bil rezultat ob polčasu izenačen ( 14:14 ).
V drugem polčasu stvari niso šle več po načrtih. Napad in obramba sta delovali rahlo neorganizirano in utrujeni. Avstrijci so te napake hitro opazili in jih tudi izkoristili. S tekom po tleh so počasi a konstantno napredovali proti končni coni. Tako so do konca tekme dosegli še 2 touchdowna in si tako zagarantirali zmago in vstop v končnico ( 14:28 ).

Tigre čaka v Schwazu še ena tekma do konca sezone v AFL Div2. Kljub temu, da so iz končnice žal izpadli bodo od sebe dali vse atome moči, da Avstrijcem pokažejo, da naslednjo sezono s Tigri ni šale. Ker sezone ni nikoli konec, v očeh fantov ameriški nogomet ostaja prioriteta tudi čez poletje, ko se bodo regenerirali in ojačali, ter se že pripravljali na naslednjo sezono.

Luka Kruljec
Odnosi z javnostjo 
Oglasno sporočilo