Domžalčani zmagali v prvi tekmi kvalifikacij za Evropsko ligo

0
2206

Nogometaši Domžal so novo sezono odprli na odličen način. Na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo so na celjski Areni Petrol z 2:0 premagali Floro iz Talina in si pripravili ugoden rezultat pred povratnim obračunom v Estoniji. Za smetano na torti sta z goloma poskrbela Jan Repas in Žan Žužek, ki sta člana Nogometnega kluba Domžale že od leta 2005, ko sta bila stara vsega 8 let.

“Rad bi pohvalil fante za prikazano na igrišču. Tekma je pokazala vso čvrstost nasprotnikove ekipe,” je po zahtevnem obračunu dejal Simon Rožman, ki je bil po tekmi vidno zadovoljen: “Vseskozi smo morali prebijati njihovo obrambo. V napadu smo morali biti potrpežljivi, saj smo dolgo časa iskali pot do gola. Priigrali smo si lepo izhodišče pred povratno tekmo, ki zagotovo ne bo lahka.”Domžalčani so v tekmo krenili odločno in z veliko želje. V prvem polčasu na igrišču, kljub veliki premoči, niso uspeli prebiti disciplinirane estonske obrambe: “Zadovoljen sem z igro, ritmom in vsebino na igrišču. Žal mi je, da nismo uspeli izkoristiti kakšno priložnost več,” je na številne neizkoriščene priložnosti opozoril domžalski strateg.

V drugem polčasu so rumeni prevladi na igrišču dodali še konkretnost in le vprašanje časa je bilo, kdaj bo žoga končala v estonski mreži. To se je zgodilo v 77. minuti, ko je Repas, ki je v prvem polčasu zadel že vratnico, z mojstrskim diagonalnim strelom premagal razpoloženega vratarja Maita Tooma. Rumeni so nadaljevali z napadi in žoge so neprestano švigale okoli vrat Flore. V 90. minuti pa olajšanje in podvojitev vodstva. Po podaji Amedeja Vetriha je Žužek najprej preskočil vratarja Tooma, v nadaljevanju pa je žogo pospravil v prazno mrežo: “Vesel sem za oba otroka Domžal (Repasa in Žužka op.p.), da sta tudi na evropskem igrišču opozorila nase. Za zmago pa nista zaslužna le onadva, ampak celotna ekipa, ki je na igrišču zares garala. Tekmo so odigrali z veliko želje po uspehu. Za nami je dober prvi polčas,” je z oceno prve tekme nadaljeval 34-letni strateg.4 ekipa fl20170629

724 gledalcev je v Celju zagotovo prišlo na svoj račun, saj so s strani Domžalčanov spremljali zanimiv in atraktiven nogomet. Na drugi strani je poizkušala Flora v prvi vrsti ohraniti mrežo nedotaknjeno, v napadu pa je vse stavila na dolge podaje in prekinitve: “Zadetek je dolgo visel v zraku. Skozi celotno tekmo smo dvigovali ritem igre. Zelo težko je bilo igrati proti strnjeni in disciplinirani obrambi Flore, ki je bila osredotočena le na protinapade. Bili smo disciplinirani in strpno iskali pot do gola. Zadetek je pomenil tudi olajšanje za fante. Žal med prvim in drugim golom nismo izkoristili še kakšne priložnosti, da bi bila razlika še višja. S tem bi si zagotovo olajšali delo v Talinu,” je tiskovno konferenco zaključil Rožman.

Da je domžalska prihodnost svetla in da domžalska nogometna šola vzgaja izjemno kakovostne nogometaše, sta še enkrat več dokazala Jan Repas in Žan Žužek, ki sta dosegla svoja prva gola v evropskih tekmovanjih: “Zelo smo veseli končnega izida. Odigrali smo dobro tekmo. Sedaj se moramo čim bolj spočiti in pripraviti na povratno tekmo, kjer bomo morali za napredovanje dati še kakšen odstotek več od sebe,” je svoje občutke po tekmi opisal strelec prvega gola: “To je moj prvi gol v evropskih tekmovanjih. Prvi polčas smo dobro napadali, v drugem pa smo še malo dodali. Gol smo si več kot zaslužili. V igri imamo še nekaj prostora za napredovanje, tako da lahko igramo še bolje. V tem tekmovanju imamo visoke cilje, ki jih želimo izpolniti,” je zaključil 20-letni zvezni igralec iz Količevega.

48 veselje repas husmani fl20170629

Medtem ko je Repas že v minuli sezoni prevzel eno glavnih vlog v domžalski ekipi, Žan Žužek pod vodstvom novega strokovnega vodstva na tekmah dobiva vse več priložnosti. Vselej, ko visokorasli zvezni igralec vstopi na igrišče, jo s pridom izkoristi: “Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Gradili smo igro okoli njihove obrambe, ki smo jo v zadnjem delu tekme uspeli prebiti in doseči dva gola,” je tekmo opisal simpatični Domžalčan, ki je bil doseženega gola izredno vesel: “Z Janom (Repasom op. p.) sva se skupaj poveselila. To je lep trenutek za naju in tudi za klub. Vesel sem vsake ponujene priložnosti in prav vsako želim izkoristiti 100-odstotno in tako bo tudi v prihodnje. Tokrat sem bil dovolj osredotočen, da sem odbito žogo poslal v mrežo,” je o svojem prvem golu v novi sezoni spregovoril Žužek, ki je misli že preusmeril na povratni obračun, ki bo v četrtek, 6. julija ob 18:00 po slovenskem času: “Na drugi tekmi nas čaka borba do zadnjega sodnikovega žvižga. Tudi v Estoniji želimo igrati svojo igro in prepričan sem, da rezultat ne bo izostal.” Pred torkovim odhodom v Estonijo bodo Domžalčani v nedeljo odigrali novo pripravljalno tekmo. V Brunšviku se bodo ob 18:00 pomerili z Dinamom iz Bukarešte.

Oglasno sporočilo