Kronika Policijske postaje Kamnik (od 26.6. do 1.7.2017)

0
3327

PROMETNA NESREČA
26.6.2017 je na policijski postaji prišel občan in prijavil, da je bil 11.6.17 kot kolesar udeležen v prometni nesreči, ki se je zgodila na regionalni cesti  Vodice-Moste. Na tej cesti mu je iz nasprotne smeri pripeljal neznani voznik temnega vozila, za njim pa  neznani voznik belega vozila znamke VW Golf, serije I, ki je vozilo prehiteval in ob tem trčil v kolesarja. Ta je zaradi tega padel. Po trčenju se neznani voznik ni ustavil in je z vožnjo nadaljeval. Kolesar je zadobil telesne poškodbe, zdravniško pomoč pa je iskal sam. Občane naprošamo v kolikor imajo kakšno koli koristno informacijo v zvezi prometne nesreče, da pokličejo na tel. št. 113.

27.06.2017
SPOR MED SOSEDOMA NA MLAKI
Policisti smo bili poslani na Mlako, kjer je prišlo do spora med sosedoma zaradi košenja trave, in sicer je kršitelj kosilnico vzel sosedu in mu jo poškodoval. Sledi kazenska ovadba zaradi poškodovanja tuje stvari.

28.06.2017
GOLJUFIJA
Na Policijski Postaji Kamnik se je zglasila oškodovanka in na zapisnik podala prijavo za kaznivo dejanje goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je sin preko internetne strani bolha.com hotel kupiti bluetooth zvočnik. Z osumljencem se je dogovarjal preko emaila. Slednji ga je pripravil, da je na bencinskem servisu kupil paysafecard, ki jo je fotografiral – kode plačilne kartice – in mu jih poslal. V nadaljevanju storilec zvočnika oškodovancu ni poslal. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

29.06.2017
SPUŠČEN PES NA ŠUTNI
Policisti smo bili s strani občana iz Šutne obveščeni o spuščenem psu, kateri urinira po stavbah in vratih stanovanjskih hiš. Lastnici psa je bil zaradi kršitev določil Zakona o zaščiti živali izdan plačilni nalog.

30.06.2017
VPIL IN ŽALIL MIMOIDOČE
Policisti so imeli v trgovini, v Kamniku  postopek s pijanim občanom, ki je žalil in vpil na stranke, kazal sredinec in odrival mimoidoče. Kršitelj se kljub opozorilu in ukazu policistov ni umiril in, ker je bilo pričakovati, da bo s prekrškom nadaljeval, mu je bilo odrejeno pridržanje. Kršitelj je prespal v prostorih za pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

SPUŠČEN PES
Policisti smo bili s strani občana obveščeni o spuščenem psu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je imel kršitelj pred blokom spuščenega manjšega psa rjave barve, ki se je zagnal proti prijaviteljevi hčerki, ki jo je dvignil, da je pes ne bi poškodoval. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

01.07.2017
GLASNA GLASBA
Policisti smo bili obveščeni o glasni glasbi, in sicer je kršitelj v stanovanjski hiši predvajal glasno glasbo in s tem motil prijaviteljico. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Vir: Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo