Poletna nogometna šola NK Črni graben

0
3937

Nastopil je čas zasluženih počitnic in končala se je tudi poletna nogometna šola NK Črni graben, ki sta jo uspešno vodila trenerja NK Črni graben Lara Puc in Tilen Strmšek.
Z osnovami nogometne igre se je spopadlo kar nekaj bodočih nogometašev, a tudi brez deklet ni šlo. Saj nogomet ni več samo domena moških ampak ga uspešno igrajo tudi ženske in mogoče bo v prihodnosti ženska ekipa NK Črni graben posegala tudi po odličjih. Sicer so se mladi tokrat tako kakor se za šolo spodobi najprej pripravili nanjo in sicer z ogrevanjem, nato so spoznavali osnove nogometa ter posamezne udarce z nogo. Ker pa pri nogometu uporabljajo nogometaši vse dele telesa so se spoznali tudi z igro z glavo, ki služi več kakor si mislimo, saj je nogomet tudi miselna igra. Tokrat se z škarjicami in podobnimi atraktivnimi udarci niso spopadli, so bili pa pravilno izvedeni udarci z nartom, sprednjim delom, notranjim delom stopala, s prsti nagrajeni in ne vem še kakšni z pohvalo. Tudi brez driblanja, ali preigravanja ni šlo in tako so cel dan posvetili tudi tej pomembni veščini. A poleg spoznavanja z nogometom in nogometno žogo je bilo pomembno tudi medsebojno druženje. In slednjega so skupaj z poletno šolo nogometa zaključili na igrišču v Rafolčah, kjer so prejeli spominsko majčko z napisom NK Črni graben in pokrovitelja Slikopleskarstva Nijansa, ter se okrepčali z odličnimi picami.
Nogometna poletna šola je zaprla vrata, a prostora za nogometno igro je dovolj okoli hiš in, če ga igramo na cesti, le poskrbimo, da bo igra varna. Uživajte počitnicah in v igri, naj si bo nogometna, ali kakšna drugačna, kajti ponovno se zberemo jeseni na treningih mladih selekcij NK Črni graben v RCU Lukovica.

djd    

Oglasno sporočilo