Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 1. 8. do 6. 8. 2017

0
2945

1.8. 2017
TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da je bilo izpred gostilne Mngan v Prelogu odtujeno kolo znamke BMC iz karbona, tip GF/2, črne barve, vredno okoli 3000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2.8.2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH IN PRIDRŽANJE
Policisti PP Domžale so 2.8.2017 v Domžalah pri osumljencu kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku 186. člena KZ-1 na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Ljubljani opravili hišno preiskavo, kjer so bile zasežene različne prepovedane droge, večja vsota denarja in kovinski bokser. Osumljenec je bil skupaj s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

3.8. 2017
TATVINA KOLESA V DOMŽALAH IN V KRAJU PRESERJE PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da je bilo v Domžalah in v Preserjah pri Radomljah odtujeno kolo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v Radomljah odtujil moško gorsko polno vzmeteno kolo znamke Scott, tip Genius MC 20, črno-rdeče barve, ter s tem dejanjem oškodoval oškodovanca za okoli 800 EUR. Prav tako je neznani storilec v Domžalah odtujil kolo znamke Terreno, bele barve s zelenimi črtami, ter s tem
dejanjem oškodoval oškodovanca za okoli 400. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4.8.2017
TATVINA MOTORNE ŽAGE V VELIKEM JELNIKU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini motorne žage v kraju Veliki Jelnik. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano vstopil v gospodarski objekt v kraju Veliki Jelnik in tam izvršil tatvino motorne žage in s tem lastnika oškodoval za približno 400 EUR.

4.8.2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti PP Domžale so v naselju Zgornje Jarše obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in kolesar. Slednji je v prometni nesreči zadobil lahke telesne poškodbe. Povzročitelju prometne nesreče, katere vzrok je bil izseljevanje prednosti, je bil izdan plačilni nalog.

4.8.2017
TATVINA KRAVE IZ HLEVA V KRTINI
Policisti PP Domžale so na podlagi ovadbe občana obravnavali tatvino krave iz hleva. Neznani storilec je na območju naselja Krtina vstopil v hlev, od koder je odtujil telico črno bele barve, s čimer je oškodoval oškodovanca za okoli 500 EUR. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

5.8.2017
POŽAR NA STANOVANJSKI HIŠI V DRAGOMLJU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da je v nenaseljeni bivalni stanovanjski hiši v Dragomlju prišlo do požara. Na kraju so ogenj pogasili gasilci, nadalje pa je bilo ugotovljeno, da je požar povzročila napaka na električni napetosti pomivalnega stroja. Pri tem je bila lastnica stanovanjske hiše oškodovana za okoli 500 EUR.

6.8.2017
TAVINA MOPEDA V DOMŽALAH
Na Policijsko postajo Domžale se je oglasil občan in prijavil tatvino mopeda znamke TAURIS Fuego 50, katerega so mu pred tem odtujili v neposredni bližini, kjer se je odvijala javna prireditev v Domžalah. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6.8.2017
INTERVENCIJA V ZASEBNEM PROSTORU
Policisti PP Domžale so obravnavali spor med partnerjema v izven zakonski skupnosti v zasebnem prostoru. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je partner žalil partnerko z različnimi žaljivkami in s takšnim ravnanjem pri njej povzročil občutek prizadetosti in ponižanosti. V sled navedenega je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Oglasno sporočilo