Uvodnik NOVICE 12/2017: Ko ostaneš odprtih ust in to še plačaš

0
3053

Pred tedni sem napisal uvodnik, ki je sprožil pravi plaz zgražanja. To me je razveselilo, saj je razjezil tiste, ki plačujejo neumnosti, ki so si jih izmislili na Javnem zavodu za šport. Tam direktor neusmiljeno zapravlja naš denar za to, da si polnijo žepe ljudje, ki so okrog njega. Da ne bo pomote, nič nimam proti novim službam, ampak to, da se v nekem javnem zavodu kar naenkrat potroji število zaposlenih in da si kupujejo storitve, ki bi jih moral z levo roko opravljati direktor sam in njegovi zaposleni, pa presega meje moje davkoplačevalske domišljije.
No, kar je najlepše pri vsem tem, je seveda to, da je moj uvodnik razburil tudi direktorja. Napisal je užaljeno pismo, ampak pozor, ob omaloževanju mojega pisanja ni odgovoril niti na eno mojo trditev, ki ga je zmotila. Zato smo direktorju znova postavili zelo enostavno vprašanja, ki bi jih moral znati pojasniti tudi opolnoči, če ga zbudimo. In ta vprašanja se glasijo:
Ali je res, da ste po imenovanju na mesto direktorja zaposlili svojega namestnika in še nekaj ljudi?
Ali je res, da je na zavodu za šport po novem zaposlenih 10 ljudi?
Ali je res, da ste za nasad malin na športnem igrišču porabili 4000 evrov?
Ali je res, da ste za novo kuhinjo porabili 6 tisoč evrov?
Ali je res, da ste za prenovo pisarn porabili 30 tisoč evrov?
Ali je res, da ste za zavod kupili nov avto, brez razpisa, za 20 tisoč evrov, službeno kolo, računalnike in telefone za zaposlene?
Ali je res, da ste si za pisarniško delo kupili najdražje stole Spinalis in kakšna je bila cena enega stola? Po naših podatki je en stol stal 1000 evrov.
Ali je res, da ima zavod pogodbo za računovodkinjo za 1.000 EUR in PR službo za 500 EUR?
No, na enostavne odgovore užaljenega direktorja čakamo zaman. Zdaj pa, pozor, namesto, da bi davkoplačevalcem pojasnil porabo našega denarja, je direktor naredil intervju za občinski časnik Slamnik. V intervjuju seveda ne boste našli niti enega odgovora na zgornja vprašanja, ampak zgolj samohvalo prvega športnika v mestu. In še jagoda na vrhu smetane, intervju z direktorjem je opravila njegova piarovka, za časopis Slamnik, ki ga plačujete davkoplačevalci. Za to bo najbrž dobila še honorar od časopisa Slamnik. Dvojna radost torej, najprej jo plačuje direktor za promocijo in nato za to dobi še honorar. Ampak, dragi moji, oboje ste plačali vi…
Upam, da se bo ob tem vsaj še kdo popraskal po glavi.

Rajko Gerič

Oglasno sporočilo