V okviru pogovornih večerov, imenovanih Slovenologija, je v torek, 14.novembra, Noah Charney gostil Janeza Bratovža, Slovenca, ki se je s svojo kulinarično mojstrovino uvrstil na sam svetovni vrh. Njegova samostojna kariera se je začela pred 25. leti, ko je v Domžalah odprl lastno restavracijo. Po nekaj letih se je preselil na Miklošičevo ulico v Ljubljano, kjer njegova legendarna restavracija JB še vedno žanje uspehe izvrstne kulinarike.
V sproščenem pogovoru med voditeljem in gostom smo obiskovalci izvedeli o Janezu Bratovžu še mnogo več, predvsem pa drobne skrivnosti o načinu priprave hrane od A –Ž, do končnega, kvalitetnega izdelka, ki njegove goste znova in znova privablja. Naš obisk je bil še dodatno poplačan, saj je Noah določen čas prepustil besedo Bratovžu, medtem, ko je sam pekel ameriške puhaste palačinke, ki smo jih bili deležni prav vsi. Ni pa šlo tudi brez degustacije Bratovževe hladne predjedi s svinjskimi uhlji z dodatki , ki nam jo je pripravil na koncu. Okusno, na nivoju. To je nivo, s katerim je Janez Bratovž pričel, ga ohranja že 25 let in JB uvršča med najboljše.
bb