Simon Rožman: “Fantje so željni igre in polni energije”

0
1701

Domžalski nogometaši so v nedeljo pred svojimi navijači še drugič zapored vknjižili vse tri točke. Tokrat so z minimalnim rezultatom 1:0 ugnali Krško, ki ni niti enkrat na tekmi streljalo v okvir vrat Ajdina Mulalića. Druge zaporedne zmage se je po tekmi razveselil trener Simon Rožman, ki poudarja, da je včerajšnja predstava dobra popotnica pred zadnjimi tremi obračuni jesenskega dela prvenstva.

20171119 11 Rozman

Igralcem čestitam za zasluženo zmago. Tekma je šla po naših pričakovanjih, večino časa smo bili namreč boljši in aktivnejši tekmec. Skozi celotno srečanje smo preko kontinuiranega napada iskali pot do gola in si kar nekajkrat tudi priigrali lepe priložnosti za zadetek. Lahko bi zadeli še večkrat, a najpomembneje je, da smo osvojili vse tri točke,“ je po koncu srečanja dejal domžalski strateg, ki je tokrat znova nekoliko premešal začetno enajsterico. “Rad bi pohvalil igralce, saj resnično dobro delajo na treningih. Konkurenca v moštvu je velika, nogometaši so željni dokazovanja, kar je nedvomno pozitivna stvar za vsakega trenerja. Veseli me, da lahko z določenimi rotacijami vzdržujemo visok ritem igre, hkrati pa igralci kažejo močno voljo po napredku,“ je dodal Rožman.

Rumeni bodo imeli danes regeneracijski trening, nato pa se že začenjajo priprave na sobotni obračun v Kranju. Tam čaka domžalske nogometaše zahteven tekmec, proti kateremu nikakor ne bo lahko, poudarja 34-letni nogometni strokovnjak: “Vsekakor me veseli dejstvo, da kažemo dobre predstave. Fantje so željni igre in polni energije. Sedaj nas čaka zahtevno gostovanje pri Triglavu, ki lovi vsako točko, hkrati pa zna presenetiti favorizirane tekmece. Dobro se spomnimo prejšnjega kola, ko so v gosteh zasluženo slavili proti Gorici. Treba se bo dobro pripraviti in v obračun kreniti z maksimalno osredotočenostjo.“

Sobotni obračun 17. kola Prve lige Telekom Slovenije se bo v Kranju začel ob 13. uri, v neposrednem televizijskem prenosu si ga boste lahko ogledali na Šport TV.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo