Postavitev rekordne lovske opazovalnice v Slovenia Eco resortu

0
2957

Danes, 28.11.2017, smo bili v Slovenia Eco resortu priča izjemnemu dogodku, dvigu lovske opazovalnice, ki že čaka na umestitev v Guinnessovo knjigo rekordov.
Lovska opazovalnica, ki s pilotnimi sidri dosega 150 ton, je bila s posebnimi dvižnimi napravami dvignjena iz ležečega v stoječi položaj. Opazovalnica, ki je visoka 18 m, bo kot razgledna točka s štirimi razglednimi terasami sprejela do 120 ljudi. S svojo mogočnostjo bo tako postala edinstvena turistična atrakcija, ki bo tako domačim kot tujim obiskovalcem omogočila razgled na Kamniško Savinjske Alpe in druge privlačne točke naše zelene pokrajine Osrednje Slovenije.
Hkrati gre za izziv tesarske stroke in prikaz trajnostnega razvoja, saj je bila lovska opazovalnica izdelana po stari tradicionalni tesarski praksi.
Atraktivni dogodek so spremljali vsi slovenski mediji, s prenosom v živo pa je Slovenska tiskovna agencija omogočila spremljanje dogodka širši javnosti.
Dvig in postavitev lovske opazovalnice, ki je trajal 1,5 ure, je potekal brez zapletov, kar kaže na dovršenost in natančnost presežka.
Odprtje lovske opazovalnice je predvideno ob zaključku leta 2017, ko se bodo prvi obiskovalci lahko povzpeli na rekordno opazovalnico in občudovali razgled.

BB

Oglasno sporočilo