Kamničan Boris Selko na čelu Zveze slovenskih godb

0
2753

Na 24. Zboru Zveze slovenskih godb, ki se je odvijal 17.marca 2018 v Vevčah, je bil za novega predsednika te reprezentativne organizacije na področju glasbene kulture izvoljen Boris Selko, sicer predsednik Mestne godbe Kamnik.

Krovna organizacija slovenskega godbeništva združuje preko sto godb in orkestrov iz cele Slovenije in zamejstva, Včlanjena je v mednarodno glasbeno zvezo CISM in preko nje članica UNESCA. Kot tretjemu predsedniku odkar obstoja Zveza, je bil Borisu Selku zaupan štiriletni mandat, po prvemu predsedniku Ervinu Hartmanu iz Maribora, katerega je nasledil Tone Urbas iz Cerknice.

V svojem nagovoru je poudaril, da bo delal v skladu začrtanih poti, uvedel nekaj novosti in se zahvalil, da je bilo opaženo njegovo delo, namenjeno slovenskemu godbeništvu. Izbral je svoje sodelavce v upravnem odboru, katere dobro pozna in jim zaupa ter prihajajo iz različnih regiji. Seveda pa ni pozabil na Mestno godbo Kamnik, saj mu je v veliko čast, da mu je bil madnat podeljen prav v letu, ko kamniške godbenice in godbeniki praznujejo svojo 170 letno tradicijo.

Iskrene čestitke.

Vir: Občina Kamnik/Mestna godba Kamnik

Oglasno sporočilo