Simon Rožman in Amedej Vetrih o zmagi nad Aluminijem

0
1961

Izjemen niz se nadaljuje. Domžalski nogometaši so včeraj vknjižili še osmo zaporedno zmago, ki je bila dosežena na zares impresiven način. Varovanci Simona Rožmana so se znova pokazali v izredno napadalni luči, saj so skozi celotno srečanje pretili proti vratom Aluminija. Na koncu so dosegli kar šest zadetkov, s čimer še naprej ostajajo napadalno najbolj učinkovita zasedba lige.

nkd 28

Čestitke vsem nogometašem za to izjemno zmago in fantastično predstavo. Lepo jih je gledati na igrišču, kjer izražajo tudi svoje osebne lastnosti. So tekmovalni, ambiciozni in željni napredovanja, kar se vidi na vsakem koraku. Včeraj smo skozi celotno tekmo dominirali, bili smo boljši v vseh pogledih. Igrali smo v svojem ritmu, na način, h kateremu stremimo. Veseli me, da smo zelo razpoloženi v fazi realizacije, kar nas povsem zasluženo nagrajuje tudi v rezultatskem smislu,“ je po tekmi vidno zadovoljno dejal trener Simon Rožman, ki s svojimi varovanci nadaljuje izjemen rezultatski niz.

Na zadnjih osmih tekmah so rumeni dosegli prav toliko zmag, ob tem pa tekmecem zabili kar devetnajst zadetkov in prejeli le dva. Učinkovita in uspešna igra domžalskega moštva pooseblja filozofijo, ki jo mladi trenerski strokovnjak zagovarja že od začetka profesionalne trenerske kariere: “Naš model igre ni skrivnost, saj od njega ne odstopamo na nobeni tekmi. Veseli me, da so ga fantje hitro poosebili, predvsem pa me z optimizmom navdaja tudi dejstvo, da imamo še določene rezerve, ki jih tudi sami želijo izpopolniti. Zelo je pomembno, da se želijo učiti in da se nikoli ne zadovoljijo s trenutnim stanjem.“

nkd 17 vetrih

Enega izmed šestih zadetkov je na včerajšnji tekmi dosegel vezist Amedej Vetrih, ki je bil uspešen v 77. minuti. Občasni slovenski reprezentant se je med strelce vpisal še drugič na zadnjih treh tekmah, s čimer potrjuje dobro formo v spomladanskem delu. “Nadaljujemo s čudovitim nizom, kar potrjuje našo kakovost. Dosegli smo zasluženo zmago in bili nagrajeni za agresiven ter napadalen pristop. Skozi celotno srečanje smo narekovali visok ritem, goste smo povsem onemogočili in strnili pred njihov gol. Pretili smo z vseh strani, na koncu pa zasluženo zadeli kar šestkrat,“ je po tekmi dejal 27-letni nogometaš.

Prvoligaška moštva sedaj čaka dvotedenski reprezentančni premor, v katerem pa domžalski nogometaši ne bodo počivali. V petek, 23. marca, bodo namreč ob 15:30 gostili italijanskega prvoligaša Udinese. “Danes so nogometaši prosti obveznosti, znova se zberemo jutri. Ta teden bo namenjen obnovitvi moči, naslednji bo nato že posvečen tekmovalni pripravi na prvoligaški obračun s Krškim. Čaka nas tudi zanimivo prijateljsko srečanje, ki bo znova lahko ponudilo določene primerjave z najvišjim nivojem,“ je še dodal Simon Rožman.

Vstop na prijateljsko tekmo z Udinesejem bo prost.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo