Mednarodna lokostrelska tekma za Veronikin pokal

0
1538

Od 13.4. do 15.4.2018 je na nogometnem stadionu v Mekinjah potekala velika mednarodna lokostrelska tekma za Veronikin pokal, ki je bila tokrat že tretja po vrsti. Člani Lokostrelskega kluba Kamnik smo pripravili pravi lokostrelski praznik, kajti ta tekma šteje za uvrstitev na svetovno jakostno lestvico, kar je pravi magnet tudi za tekmovalce, kajti gre za edino takšno tekmo v Evropi.
Nekajmesečne priprave na organizacijo tega zahtevnega tekmovanja so se obrestovale. Mesto Kamnik in prelepa kulisa naših Alp je tuje goste naravnost očarala. K temu je pripomoglo tudi lepo vreme.
V Kamnik je prišlo 158 tekmovalk in tekmovalcev iz kar 19 držav, kar je za kamniške lokostrelske tekme svojevrsten rekord. Prišli so iz Egipta, Cipra, skandinavskih držav, Islandije, Velike Britanije in okoliških evropskih držav.

Tekmovanje je bilo organizirano za kadete in kadetinje, mladince in mladinke, člane in članice, ki so se ločili na tekmovalce z ukrivljenim in sestavljenim lokom.
V petek, 13.4.2018 so potekale prijave udeležencev, uradni trening in pregled opreme, v soboto, 14.4.2018 so bile na vrsti prve kvalifikacije za člane in članice z ukrivljenim lokom, kajti ti dve kategoriji sta bili najbolj številčni. Po končanih kvalifikacijah so se člani pomerili v prvih dvobojih (1/24), naslednji dvoboj je štel za uvrstitev med 16 najboljših tako za člane kot tudi za članice in nadaljevali z dvoboji za uvrstitev med najboljših osem. Po končani 1/8 so poraženci zaključili z individualnim tekmovanjem, zmagovalci pa so se med seboj pomerili v nedeljo, 15.4.2018.
V soboto popoldne so na vrsto prišli tekmovalci in tekmovalke v ostalih kategorijah in sicer vsi kadeti in kadetinje, mladinci in mladinke z ukrivljenim in sestavljenim lokom prav tako pa tudi člani in članice s sestavljenim lokom. Po končanih kvalifikacijah so prav tako nadaljevali z dvoboji za 1/16 oz.1/8 uvrščenih.
V nedeljo, 15.4.2018 smo za udeležence pripravili presenečenje, katerega niso pričakovali. Za finalne dvoboje članov in članic, prav tako pa tudi ekip, smo pripravili ločeno prizorišče, kot je to v navadi na večjih mednarodnih tekmah visokega ranga, na katerem so se med seboj pomerili najboljši med najboljšimi. Pripravili smo tudi internetni televizijski prenos finalnih dvobojev, katerega je spremljalo veliko število gledalcev po svetu.
Ob bučnem navijanju smo slavili zmago med člani z ukrivljenim lokom. Zmagovalec je postal član našega kluba GAŠPER ŠTRAJHAR, ki je v finalnem dvoboju premagal Hrvata ALENA REMARJA. Med članicami s sestavljenim lokom je zmago slavila članica LK Feniks iz Kranja TOJA ELLISON, zmagovalec med mladinci z ukrivljenim lokom je postal član LK Mins Postojna NIK BIZJAK.

Uvrstitve članov Lokostrelskega kluba Kamnik:

Člani ukrivljeni lok:
1.mesto: ŠTRAJHAR GAŠPER
7.mesto: HABJAN MALAVAŠIČ DEN
9.mesto: KOMOČAR JAKA
17.mesto: ARNEŽ LUKA
17.mesto: HRKALOVIĆ MIRO

Mladinci ukrivljeni lok:
5.mesto: RAVNIKAR ŽIGA

Kadeti ukrivljeni lok:
7.mesto: ROŽIČ MIHA
9.mesto: JERAS TIMEJ

Kadetinje ukrivljeni lok:
8.mesto: HABJAN TEJA

Uspešne so bile tudi slovenske ekipe, ki so si v nedeljo popoldne v dvobojih izborile naslednja mesta:
1.mesto: moška članska ekipa ukrivljeni lok v sestavi: ŠTRAJHAR GAŠPER, HABJAN MALAVAŠIČ DEN, BIZJAK ROK
1.mesto: ženska članska ekipa ukrivljeni lok v sestavi: UMER ANA, SKRT KATJA, TEVŽ SANJA

2.mesto: mešana ekipa ukrivljeni lok: ŠTRAJHAR GAŠPER, UMER ANA
2.mesto: mešana ekipa sestavljeni lok: SITAR DEJAN, ELLISON TOJA

Ker tekma vse bolj pridobiva na prepoznavnosti, se bomo člani LK Kamnik potegovali za kandidaturo tudi v letu 2019, kajti naša velika želja je, da se tekma za Veronikin pokal, mesto Kamnik in z njim naš klub še bolj uveljavi na svetovni lokostrelski sceni.

LKK

Oglasno sporočilo