V Domžalah navdušili šolski Karate pasovi

0
2960

Telovadnica OŠ Domžale, je bila zopet pretesna za 18 slovenskih Karate klubov, ki so se pomerili na zaporednem 8.Kyu turnirju šolskih pasov.

Karate-Do klub Atom Domžale, je v soboto 12. 5. 2018, uspešno organiziral in skupaj s SKIF zvezo Slovenije, izpeljal Karate turnir šolskih pasov, katerega so se udeležili klubi in društva različnih krajev Slovenije. Sodelovali so člani klubov: KK Emona Ljubljana, KK Zmaj Ljubljana, KK Funakoshi Gichin Ljubljana, KK Ronin Poljane, KK Tržič, KK Cankova, G. Petrovci, ŠKD Ruše, KK Tromeja Kuzma, Maribor – Kanazawa Dojo, ŠD Mokronog, KK Tanin Sevnica, KK Mislinja, Ig Shotokan, KK Bushido Moravče, SKIF Poljčane, KK Kobushi Kamnik, Atom Domžale.

Ob otvoritvi turnirja, kateremu bi lahko rekli tudi mladinski turnir, je gospa mag. Breda Hrovatin v imenu organizatorja, izrekla dobrodošlico vsem prisotnim in predvsem mojstrom, ki so pripeljali svoje varovance v Domžale. Zahvalila se je g. Lovrencu Kokalju, gl. Inštruktorju KK Atom Domžale, za dolgoletno neprekinjeno delo na področju Karateja, vzgoji mladih in tudi skrbi za dobro psihofizično kondicijo starejših. G. Ivan Čerič, glavni sodnik na turnirju je s karate pozdravom vseh, odprl turnir. Gledalci so imeli priložnost videti različne stopnje znanja karateja in seveda zopet so največ aplavza poželi najmlajši, ki so v svoji resnosti nastopov pritegovali poglede in občudovanja. Akrobatska skupinica Sovic je na turnirju s svojim atraktivnim nastopom postavila piko na i.

Največ uspeha pri končnem rezultatu so imeli:
1. KK Atom Domžale 3130 točk,
2. KK IG Shotokan 1415 točk,
3. KK Kobushi Kamnik, 920.

Na začetku meseca Junija, bo v Ihanu SKIF odprti državni šolski Karate turnir, na katerem bodo nastopili učenci in učenke slovenskih Karate klubov, kateri bodo zastopali svoje osnovne in srednje šole. Dobrodošli torej 2. 6. 2018, v veliki telovadnici OŠ Ihan. OŠ Domžale in tudi OŠ Trzin je na tovrstnem turnirju v preteklosti, že bila zmagovalec.

Zenmedia

Oglasno sporočilo