Kronika Policijske postaje Kamnik od 14.5. do 20.5.2018

0
2619

14. 5. 2018
ROP NA KAJUHOVI
Policisti so na Kajuhovi ulici v Kamniku obravnavali rop. Dejanja je osumljen moški, star okoli 30 let, visok okoli 180 cm, srednje postave, črnih kratkih las, zanemarjenega videza, oblečen v belo majico s kratkimi rokavi. Policisti zbirajo obvestila.

16. 5. 2018
VLOM V TRGOVINO
Policisti so na območju Kamnika obravnavali vlom v trgovino. Opravljen je bil ogled kraja dejanja in zavarovanje sledi. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

DELOVNA NESREČA
V okolici Kamnika so policisti obravnavali delovno nesrečo v kateri se je delavec lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v KC Ljubljana. O nesreči bo obveščeno pristojno sodišče.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Patrulja PP Kamnik je imela v Kamniku v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,80 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

17. 5. 2018
POSKUS VLOMA V GOSTINSKI LOKAL
Policisti so na območju Kamnika obravnavali poskus vloma v trgovino. Opravljen je bil ogled kraja dejanja in zavarovanje sledi. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

DRZNA TATVINA IZ STANOVANJA
Neznani storilec je na območju Kamnika iz odklenjene stanovanjske hiše izvršil tatvino več predmetov. Pri tem ga je zalotila oškodovanka. Opravljen je bil ogled kraja dejanja in zavarovanje sledi.

ROPARSKA TATVINA
Policisti so na območju Kamnika obravnavali roparsko tatvino. Neznani storilec je pristopil do starejše občanke in ji z ramena s silo iztrgal torbico, tako da je padla po tleh in se lažje telesno poškodovala, storilec pa je s kraja dogodka zbežal.

PRIJET STORILEC
Policisti so odvzeli prostost 32-letnemu osumljencu zaradi storitve kaznivih dejanj drznih in roparskih tatvin. Priveden je bil k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

INTERVENCIJA NA JAVNEM KRAJU
Policisti so na območju Kamnika obravnavali intervencijo na javnem kraju. Storilec si je s kršitvijo prislužil globo zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

18. 5. 2018
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so na regionalni cesti Kamnik-Stahovica obravnavali prometno nesrečo s pobegom in telesnimi poškodbami. Povzročitelja prometne nesreče so policisti izsledili. O nesreči je bil obveščen državni tožilec. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba zaradi kršitve 324/I člena (nevarna vožnja) Kazenska zakonika RS.

19. 5. 2018
INTERVENCIJA V ZASEBNEM PROSTORU
Policisti so na območju Kamnika obravnavali spor med družinskimi člani. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru je bila izrečena globa.

PROMETNA NESREČA V KROŽIŠČU
V krožišča pri Qlandiji je prišlo do prometne nesreče med kolesarjem in tovornim vozilo. V nesreči je bil kolesar lažje poškodovan.

SPOR MED SOSEDOMA
Na območju Kamnika sta se sprla soseda in potrebno je bilo posredovanje policije. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru je bila izrečena globa.

20. 5. 2018
POSKUS VLOMA NA MALI PLANINI
Neznani storilec je med 18. in 19. 5. 2018 poskušal vlomiti v kočo na Mali planini, vendar je od dejanja odstopil. Opravljen je bil ogled kraja dejanja in zavarovanje sledi. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO
Policisti so na relaciji Kranjski Rak-Velika planina obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Povzročitelju nesreče je bila izrečena globa za prekršek.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
V Motniku je prišlo do prometne nesreče s pobegom. V nesreči sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in motorist, ki je s kraja nesreče odpeljal naprej v smeri proti Ločici. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo