Bobni in električna kitara za rock’n’roll na OŠ Marije Vere

0
2818

Tudi naša šola je šola s posluhom! Od danes smo bogatejši za komplet bobnov in električno kitaro!
V petek, 25. 5. 2018, je bil prav poseben dan, zavit v tančico skrivnosti. Po malici smo se vsi odpravili na prireditev v telovadnico, čeprav nihče ni vedel, čemu ta prireditev. A odpadli uri pouka se ne gleda v zobe … Povezovalec prireditve Nace nam je namignil, da je prireditev namenjena posebno mladim in da nas čaka presenečenje. Mladinski zbor nas je navdušil z zapetimi pesmimi. Gospa ravnateljica Violeta Vodlan nam je v spodbudnem nagovoru zaželela, da bi se ukvarjali z različnimi stvarmi, ki nas zanimajo, tudi če se drugim zdijo nenavadne, in da bi bili pri tem vztrajni. Nekaj spodbudnih besed nam je namenil tudi gospod podžupan Matej Slapar.
Potem pa se je skrivnost pričela razkrivati. Na oder je prišel eden najboljših slovenskih bobnarjev, član skupine Elvis Jackson Marko Soršak – Soki. Predstavil nam je svoje poslanstvo. Ob 20. obletnici igranja bobnov, ko je dosegel mladostne cilje, je želel uresničiti poseben projekt. Mlade želi spodbuditi v glasbenem ustvarjanju in jim dati za to možnost, saj je mnogi nimajo. Dvajsetim slovenskim šolam je želel s pomočjo sponzorjev in donatorjev podariti glasbila. Projekt mu je več kot uspel, saj je naša šola že 89. po vrsti.
Sokijev dobrodelni projekt ”20 za 20” je prejel nagrado žaromet, pa tudi jabolko navdiha, posebno priznanje predsednika države Boruta Pahorja.
Z dvajsetimi slovenskimi izvajalci je Soki posnel 4-urni dokumentarni DVD “20 za 20”, kjer je vse izvajalce obiskal na koncertu ali vajah, z njimi odigral en komad, izvedel intervju in vse posnel. Spomladi 2014 je izšel DVD, zanj je še danes moč oddati donacijo. Z doniranim denarjem je pričel kupovati inštrumente in osrečevati osnovne šole.
Danes je bil srečen dan za našo šolo, dobili smo komplet bobnov in električno kitaro, ki so ju učenci s Sokijevo pomočjo takoj preizkusili.
Projekt ”20 za 20” podpirajo številni posamezniki, podjetja, organizacije, glasbene skupine, športniki …
Helena Brezar, OŠ Marije Vere

Soki pravi
ZMAGUJTE Z NAMI,
MI GREMO DO KONCA!
… IN NA KONCU BOMO ŠE ZMERAJ IGRALI ROCK’N’ROLL!

Upamo, da se bodo rock’n’roll ritmi na šoli slišali večkrat. Pa tudi kateri drugi.

Učenci, Soki vam je to omogočil.
Zdaj je na vas …
izkoristite priložnost in poskusite nekaj novega!
Ne samo tokrat …
… zopet …
… in znova!

Oglasno sporočilo