18. veteransko svetovno prvenstvo v gorskih tekih

0
1558

Na Ratitovcu tekači KGT Papež v presežnikih: Miran Cvet in Mojca Koligar, veteranska svetovna prvaka;  zmagovalni tandem Jasmina Jelovšek in Timotej Bečan na open race tekmi;  Franci Teraž, Miran Cvet, veteranska državna prvaka, Urška Trobec in Metod Bregar pa državna podprvaka

18. veteransko svetovno prvenstvo v gorskih tekih na Ratitovcu se je končalo s presežniki za KGT Papež, dvakrat je pod ostenji Ratitovca zazvenela slovenska himna. Naslov svetovnega prvaka v kategoriji nad 50 let je dosegel Miran Cvet , Mojca Koligar, sicer tudi aktualna državna prvakinja v gorskem maratonu,  pa je bila najboljša na svetu v skupini + 35. Zmaga je pomenila tudi najboljši čas  na najdaljši moški progi (10,8km) s časom 1:02:22   in ženski progi ( 7,2km ) s časom  52:04.. V kategoriji M55 je bil dvanajsti  Franci Teraž, v  kategoriji Ž50 pa šesta Urška Trobec.

Na open race tekmi pa sta bila ponovno  zmagovalni tandem Jasmina Jelovšek in Timotej  Bečan (oba KGT Papež).

Tekma je štela tudi za državno prvenstvo veteranov, kjer so se spet odlično odrezali veterani KGT Papež: državna prvaka : Franci Teraž (M55) in Miran Cvet (M50), državna podprvaka: Urška Trobec (Ž50) in  Metod Bregar (M45). Peta sta bila Bojan Kožuh (M55) in Mirko Janjatovič (M45).

Več o teku na prijavim.se:

https://prijavim.se/index_page/news/7026/cvet_in_koligarjeva_svetovna_prvaka_v_gorskih_tekih/#lang

Čestitamo !

Oglasno sporočilo