Z novimi prometnimi oznakami dokončno urejen prometni režim na obvoznici Mengeš

0
1051

V mesecu novembru je v občini Mengeš potekala težko pričakovana otvoritev obvoznice Mengeš. V mesecu decembru pa je bil urejen tudi prometni režim, kar je dokončno razbremenilo center Mengša. Sedaj tranzitni promet, posebej problematičen tovorni promet, poteka po novozgrajeni obvoznici.

Direkcija RS za infrastrukturo, ki je kot upravljavec novozgrajene obvoznice pristojna za urejanje prometa in vzdrževanje ceste, je v mesecu decembru uredila prometno signalizacijo. Pred krožišči in na samih krožiščih so bile usklajene usmerjevalne table in smerokazi, ki tranzitni promet usmerjajo na obvoznico oziroma iz centra Mengša. Posebej pomembna pa je prometna signalizacija, ki prepoveduje vožnjo tovornega prometa v centru Mengša, kar omogoča sankcioniranje nedovoljenega tovornega prometa s strani občinskega redarstva in policije.

V sodelovanju z Direkcijo RS za ceste infrastrukturo se bo spomladi začela tudi rekonstrukcija Slovenske ceste, od Gasilskega doma do križišča pri Pavovcu. Rekonstrukcija ceste bo skladno z dogovorom med Občino Mengeš in Direkcijo RS za infrastrukturo usmerjena v umirjanje prometa ter prednostni uporabi cestišča za pešce in kolesarje. Celotna rekonstrukcija bo tako prilagojena prihodnjem urejanju središča Mengša. Cesta bo tako po prehodu v upravljanje Občine Mengeš prilagojena potrebam lokalnega prometa.

Občina Mengeš

Oglasno sporočilo