Maja Per in Nuša Mali potnici na evropsko prvenstvo

0
3651

Tekmovalna sezona 2018 ne bo minila brez nastopa tekmovalcev Atletskega kluba Domžale na večji mednarodni sceni.

Nuša Mali si je vozovnico za nastop na evropskem prvenstvu izborila z drugim mestom na Prvenstvu Slovenije v gorskih tekih, disciplini gor-dol, konec maja na tekmi v Češnjicah v Tuhinju. Eden vrhuncev sezone, prvenstvo stare celine, jo bo tako čakalo 1. julija v Skopju, dobro formo pa je letošnja dvakratna državna prvakinja – marca v krosu in aprila v dolgih tekih – potrdila z odličnim 15. mestom na 13. Svetovnem pokalu v gorskih tekih za mlajše mladince in mladinke. V italijanski Lanzadi je 16. julija za 4,3 kilometra dolgo progo s strmimi vzponi in zahtevnimi spusti potrebovala 26 minut in 6 sekund. V močni mednarodni konkurenci je zmaga z Joslin Blair (23:50) odšla v ZDA, druga je bila Turkinja Ezgi Kaya (24:01), do brona pa je pritekla Marina Laura Corhana iz Romunije (24:11). Nuši je do Italijanke na 4. mestu zmanjkala dobra minuta.

Nuša Mali

Na mednarodnem prizorišču je letos dvakrat nastopila Maja Per, ki že ima v žepu nastop na evropskem prvenstvu za mlajše mladince in mladinke na začetku julija v Györu na Madžarskem. Normo v teku na 2000 metrov z zaprekami, ki znaša 7:13, je nazadnje potrdila na Ptuju, kjer je 9. junija na Četveroboju reprezentanc mlajših mladincev in mladink Češke, Madžarske, Slovaške in Slovenije osvojila nehvaležno četrto mesto s časom 7:10,40 in tako za sekundo zaostala za svojim osebnim rekordom iz lanskega leta.

Domžalski atleti se veselijo tudi številnih uspehov na domačih tleh. Matic Križman je osvojil naslov šolskega državnega prvaka na Prvenstvu Slovenije v atletiki za osnovne šole, potem ko je z dosežkom 14,95 metra slavil v suvanju krogle med starejšimi pionirji. Na Prvenstvu Slovenije za mlajše mladince in mladinke, ki je bilo 2. in 3. julija na spored v Ljubljani, so mladi domžalski atleti osvojili pet medalj, z zlato sta se okitili Maja Per v teku na 2000 metrov z zaprekami in Alenka Pirnat v metu kladiva. Po srebru sta, oba v metu kladiva, posegla Jan Emberšič in Janina Drolc, bronast je bil Alan Radič v metu diska.

V juniju je padel tudi nov klubski rekord, pod svojega tretjega se je podpisala Maruška Vuk. Lani je v kategoriji pionir U12 izboljšala klubska mejnika v tekih na 60 metrov (8,69 sekunde) in četveroboju. Letos mlada atletinja nastopa kategorijo višje (U14)  in se že v prvi sezoni izkazala z odličnim osebnim rekordom v teku na 60 metrov. Na mitingu v Kranju je bila tretja z novim mejnikom 8,30 sekunde. Na tradicionalnem mitingu ‘memorial Vučko’ je drugo mesto med člani v teku na 100 metrov ob močnem protivetru 1,3 m/s osvojil Marolt Luka (10,87), ki je bil tretji še v teku na 200 metrov (21,77 sekunde).

Domen Jarc
Foto: Sportdimontagna.com

Oglasno sporočilo