Kamniškim navijačem priznanje Naj gostitelj Dirke po Sloveniji

0
2221

Organizatorji največje slovenske kolesarske dirke 25. Dirke po Sloveniji so letos Kamniku, ki se je posebno izkazal z navijaško formo, gostoljubjem in čistočo podelili posebno priznanje: Naj gostitelj 2018. Nagrado je iz rok predsednika komisije Darka Bulca včeraj na slavnostni podelitvi sprejel podžupan Občine Kamnik Matej Slapar skupaj z organizatorjem športnih programov Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Francijem Kramarjem.

»Nagrade za naj gostitelja smo izredno veseli. Vedno smo bili prepričani, da imamo najboljše navijače, sedaj pa je to tudi uradno potrjeno. Na tem mestu bi se rad zahvalil vsem navijačem, ki so pripravili odličen sprejem najboljšim kolesarjem tako na Kranjskem raku kot v centru mesta. Ta nagrada je pravzaprav njihova in jaz jo sprejemam v njihovem imenu,« je ob prevzemu nagrade dejal podžupan Matej Slapar in nadaljeval: »Veseli smo, da so se najboljši kolesarji ustavili tudi v našem mestu. Kamnik je namreč športno in kolesarsko mesto, kar dokazujejo številne kolesarske in ostale športne prireditve kot tudi uspehi kolesarskih in ostalih športnih klubov ter kamniških kolesarjev in ostalih športnikov. Neverjetno vzdušje na trasi sobotne etape in tudi v cilju, pa je k temu dalo še dodatno potrditev. Na ta način smo pokazali, da je Kamnik z okolico pravi dom za kolesarske navdušence.« Pri tem se je zahvalil vsem, ki so omogočili, da je 25. Dirka po Sloveniji obiskala tudi Kamnik in vse obiskovalce slavnostne podelitve povabil tudi na kolesarski maraton Alpe, ki bo potekal prihodnjo nedeljo, 8. julija. Na slavnostni podelitvi priznanj je Kamnik prejel veliko čestitk in pohval za neverjetno vzdušje, ki so ga pripravili navijači ob trasi in na samem cilju.

Posebno priznanje pa so prejeli tudi učenci Osnovne šole 27. julij Kamnik, ki so sodelovali na likovnem natečaju povezanim z Dirko po Sloveniji. Otroci so ustvarjali pod mentorstvom Andreje Janežič in Silve Rakovič in bodo za nagrado prejeli praktične nagrade. Priznanje sta sinoči v njihovem imenu prevzeli ravnateljica Jasna Lampe in mentorica Andreja Janežič.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Oglasno sporočilo