Ekološko katastrofo preprečilo hitro posredovanje gasilcev

0
2662

V petek 6. julija ob 17. uri in tri minute je zagorelo na deponiji Komunalnega podjetja, kjer se poleg ostalih odpadkov nahajajo tudi nevarni odpadki, kakor so tudi barve. Zaradi obsega nesreče ter števila poškodovancev, so vpoklicali številna gasilska društva Zgornjesavske doline, policijo in gorske reševalce.
Na pomoč pobratenemu društvu so priskočili tudi gasilci in gasilke PGD Krašnja, ki so svojo nalogo več kot odlično opravili. Po alarmiranju gasilskih društev so na kraj požara in delovne nesreče prišla še gasilska društva iz Gozd Martuljka, Srednjega vrha,  Rateč, Podkorna,  Kranjske Gore, Mojstrane, Dovja in JZ GARS Jesenic. Vsako izmed društev je imelo svojo nalogo, naj si bo to gašenje požara na objektu ali gozdu, kamor se je požar razširil, reševanje ponesrečencev, hlajenje objektov, pregled objektov s termovizijsko kamero, ali le zagotavljanju zadostne količine vode za gašenje.
Požar je bil po zaslugi številnih gasilcev, skoraj 90 se jih je zbralo  uspešno pogašen, ponesrečenci rešeni in oskrbljeni, objekt pa nepoškodovan, strehe so bile dodobra  oprane in žlebovi očiščeni. Tokratna vaja, ki jo je pripravilo PGD Gozd Martuljek ob svoji 80 letnici je dokazala, da se znajo in zmorejo spopasti tudi z zahtevnejšimi požari in zato pohvale z strani predsednika gasilske zveze, župana Kranjske Gore Janeza Horvata, direktorja Komunale Kranjska Gora Blaža Knifica, ter predsednika PGD Gozd Martuljek Roberta Plavčka. Po končani vaji so bili gasilci in gasilke povabljeni še na manjše družabno srečanje v večnamenski gasilski dom. V njem se je v večernih urah odvijala slavnostna seja, ki so jo obeležili s svojim nastopom  mladi in nadaljevali malce starejši. O 80 letih dela in utripa v društvu je spregovoril predsednik društva Robert Plavčak, o  delu v društvu in vaji pa poveljnik Grega Mihalič. Ob 80 letnici društva je lepo, da se spomnijo tudi tistih, ki so že odšli s tega sveta in tistih, ki so k tej bogati zgodovini dodali svoj kamenček v mozaik. Če so se prvih spomnili z minuto molka, so se drugih s plaketami in te so prejeli tudi zaslužni člani društva PGD Krašnja. Svoje so dodali še govorci, med njimi tudi župan Kranjske Gore in številni drugi, a vsi govori so bili časovno zelo kratki, a z dobrimi željami, da se čez deset let ponovno srečajo.

DJD    

    

 

 

Oglasno sporočilo