Krvavec je bilo prizorišče bojev za državne naslove gorskih kolesarjev v olimpijskem krosu

0
1896

SEDEM CALCITOVCEV DO DRŽAVNIH NASLOVOV

Na koncu se je izkazal za srečno prizorišče za člane Calcit Bike Teama, ki so osvojili sedem naslovov. V elitni članski konkurenci je suvereno zmagal Rok Naglič.

Naglič za več kot štiri minute prehitel Gregorja Dimica in za več kot šest minut klubskega kolega Luko Tavčarja. Četrti je bil Boštjan Hribovšek, šesti Peter Zupančič, osmi Jure Belak, deveti Gregor Krajnc.

»Dirko sem odpeljal povsem v svojem ritmu. Drugi me niso mogli držati. Po startu sem potegnil na polno. Videl sem, da mi nihče ne sledi, zato sem nadaljeval v svojem ritmu. Na koncu sem malo popustil, saj je začelo močno deževati. Zadnje tri kroge je močno padalo. Proga je bila dobro urejena, čeprav je bilo pred tem slišati nekaj pripomb. Moja pripravljenost je dobra. Naslednji cilj je evropsko prvenstvo. Moram se le še dobro spočiti,« je povedal Naglič.

V ženski elite/U23 konkurenci je Calcitove barve zastopala Maruša Knap in osvojila tretje mesto. Prvakinja je postala Blaža Pintarič pred Tanjo Žakelj.

Izvrstni pa so bili mladi Calcitovci. V kategoriji U7 je zmagala Anamarija Kosec. Med dečki do 9 let je bil najboljši Jakob Krapež, med deklicami Tajda Šoštarko. Maks Majnik je bil prvi med dečki do 11 let, Ana Inkret pa tretja med deklicami do 11 let. V U15 je do drugega mesta prikolesaril Ambrož Vovk. Hana Kranjec Žagar je bila prepričljivo najboljša med deklicami do 15 let. V U17 je drugo mesto osvojil Blaž Žle, v U19 je prvak postal Mihael Štajnar. V konkurenci do 19 let je do drugega mesta prišla Nika Dečman. Med amaterji je bil tretji Simon Erjavec, Gregor Miklič je končal kot tretji med veterani 2, Bojan Kemperl pa kot drugi med veterani 3.

PR Calcit Bike Team

_________________________________________________________________

HRIBOVŠEK IN RODE 15. NA TRANSALP

Boštjan Hribovšek in Peter Rode sta sedem dni dirkala na prestižni etapni dirki gorskih kolesarjev Transalp. Končala sta jo na skupnem 15. mestu v moški kategoriji, nad izkušnjo in dirko pa sta bila več kot navdušena.

»Z zadnjo 7. etapo sva uspešno zaključila najin nastop na etapni tekmi Bike Transalp 2018. Čeprav je na papirju izgledala srednje težka, ni bilo tako. V noči na soboto je močno deževalo. Zjutraj je dež ponehal, vendar nas je kmalu po štartu začelo močiti. Na trasi so nas čakali trije vzponi, prvi nekoliko krajši, druga dva pa oba z 900 višinskimi metri vzpona. Od začetka sva se držala nekje okrog 20. mesta. Nato pa so se začeli spusti, ki so bili zaradi namočenega terena na trenutke zares nevarni. S predrzno vožnjo sva na spustih pridobivala pomembne sekunde, na klanec pa stisnila, kar nama je ostalo še moči po sedmih dneh. Zadnjo etapo sva končala na lepem 14. mestu v moški kategoriji, skupno pa sva napredovala na končno 15. mesto, katerega sva bila oba vesela. Res je bila lepa izkušnja z lepo speljano traso v prav vseh sedmin etapah,« sta po zadnji etapi sporočila Hribovšek in Rode.

Na poti do odličnega rezultata ju niso ustavile niti želodčne težave Rodeta v prvi etapi, zahtevni vzponi in spusti ter ogromno višinskih metrov, ki so jih tekmovalci pridno nabirali prav vsak dan.

Transalp je poleg Cape Epica, ki poteka v Južni Afriki, bržčas najbolj prestižna in znana preizkušnja dvojic na svetu. Sedem dni gorski kolesarji premagujejo alpske etape. Med 15. in 21. julijem so tekmovalci morali premagati več kot 500 kilometrov dolgo peti z več kot 18.000 višinskimi metri vzponi.

Oglasno sporočilo