Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 23. 7. do 29. 7. 2018

0
1901

23. 7. 2018
TATVINA DENARNICE V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 21. 7. 2018 pa do 23. 7. 2018 na naselju Lukovica odtujil denarnico z vsebino. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodovala za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 7. 2018
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtodom v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec dne 23. 7. 2018 med 05.30 in 07.30 uro počivališču Lukovica, pristopil do avtodoma, kjer je prevrtal vrata avtodoma in onesposobil ključavnico in tako prišel v avtodom in z njega vzel mobilni telefon znamke Samsung, tablični računalnik IPad 4, mobilni telefon znamke iPhone 6, prenosni računalnik ASUS, gotovina v vrednosti 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 7. 2018
INTERVENCIJA V GOSTINSKEM LOKALU
Policisti PP Domžale so bili poslani na intervencijo v gostinski lokal na območju Domžal, kjer sta se sprla in stepla gosta v gostinskem lokalu. Obema kršiteljema je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitev Zakona o javnem redu in miru.

26. 7. 2018
POSKUS VLOMA V IBJEKT V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili poslani v Trzin, kjer je neznani storilec poskušal na vzvod vlomiti v objekt, pri čemer se je sprožil alarm in je od dejanja odstopil. Na objektu je nastala materialna škoda. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil, s ciljem izsleditve storilca.

27. 7. 2018
VLOM V VRTNO LOPO V VRHPOLJU PRI MORAVČAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo v Moravčah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do vikenda ter s primernim orodjem na vzvod odprl vrata vrtne lope ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino litoželeznega pekača, plinskega žara, dveh električnih vodnikov, električnih škarij za živo mejo, električne kosilnice na nitko, električnega puhalnika za listje ter komplet balinarskih krogel. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodovala za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 7. 2018
TATVINA IZDELKOV V TRGOVINI V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini izdelkov v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini iz police vzel 63 paketov pakirane kave in jih dal v voziček, katerega je odpeljal do vhodnih vrat. Nato je navedeno preložil v večjo vrečko ter nato zbežal iz trgovine. Z opisanim dejanjem je odgovorno osebo trgovine oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 7. 2018
TATVINA IZDELKA V TRGOVINI V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini izdelka v trgovini v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini odtujil sesalec znamke A-robot. Z opisanim dejanjem je odgovorno osebo trgovine oškodoval za okoli 500 EUR.

28. 7. 2018
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V MOŠENIKU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v kraju Mošenik. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v kraju Mošenik poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo pri čemer ga je zalotil lastnik zato je s kraja pobegnil. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 7. 2018
DRZNA TATVINA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini dokumentov iz vozila na počivališču v Lukovici. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je oškodovanec spal v svojem vozilu, neznani storilec je pristopil do vozila in potrkal na okno vozila ter dejal oškodovancu, da mu gori vozilo. Med tem ko je oškodovanec stopil iz vozila, da bi preveril kaj je narobe, je drugi neznanec iz sopotnikovega sedeža odtujil torbico z dokumenti in denarjem. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodovala za okoli 5.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne
predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Oglasno sporočilo