Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 27. 8. do 1. 9. 2018

0
1916

27. 8. 2018
TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA NA VIRU IN NAKNADNO NAJDEN
ODTUJEN OSEBNI AVTOMOBIL V GORIČICI PRI IHANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča hiše z originalnim ključem, ki je bil v vozilu odtujil srebrn OA, Renault, Clio, letnik 1999. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Naknadno je bilo navedeno vozilo najdeno v Goričici pri Ihanu. Po opravljenem ogledu so policisti navedeni OA vrnili lastniku. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 8. 2018
VLOM V PODJETJE V HOMCU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v podjetje v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preplezal ograjo podjetja ter nato skozi na pol zaprta dvižna vrata prišel v halo proizvodnje, nato pa v pisarno, kjer je z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl še dva sefa in iz njiju izvršil tatvino gotovine. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 17.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega
nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 8. 2018
VLOM V PROSTORE FAKULTETE V GROBLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v prostore fakultete v Grobljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino več kosov različnega električnega orodja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec fakulteto oškodoval za okoli 2.100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 8. 2018
TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI V RODICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini v Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je znani storilec v trgovini izvršil tatvino več žganih pijač, s čimer je podjetje oškodoval za 141,84 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 8. 2018
TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V RODICI IN NAKNADNO NAJDEN ODTUJEN OSEBNI AVTOMOBIL V VINJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila v Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča hiše z originalnim ključem, ki je bil v vozilu odtujil osebni avtomobil znamke Seat, Toledo, ter se z njim odpeljal v Vinje, kjer pa je bilo vozilo
najdeno zgorelo v celoti. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.500 EUR. Po opravljenem ogledu so policisti navedeni OA vrnili lastniku. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 8. 2018
OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA, PRIDRŽANJE PO 157/II ZAKONU O KAZENSKEM POSTOPKU IN ODREJEN PRIPOR
Policisti PP Domžale so na podlagi odredbe okrajnega sodišča opravili hišno preiskavo pri občanu iz Domžal. Med hišno preiskavo so policisti zasegli več predmetov, med njimi tudi večjo količino prepovedane droge. Osumljenemu je bila na podlagi 157/II Zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost, ter odrejeno pridržanje. Osumljeni je bil po postopku priveden k preiskovalni sodnici sodišča v Ljubljani, katera je zoper njega odredila pripor.

30. 8. 2018
TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA NA DOBU IN NAKNADNO NAJDEN ODTUJEN OSEBNI AVTOMOBIL V BRDU PRI IHANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila na Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča hiše z originalnim ključem, ki je bil v vozilu odtujil osebni avtomobil znamke Toyota Yaris, ter se z njim odpeljal v Brdo pri Ihan, kjer pa je bilo
vozilo najdeno zgorelo v celoti. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 1.800 EUR. Po opravljenem ogledu so policisti navedeni OA vrnili lastniku. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 8. 2018
ZASEG OSEBNEGA VOZILA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA, ZASEG REGISTRSKIH TABLIC IN PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli na Viru v postopku voznika neregistriranega osebnega vozila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je imel na vozilu nameščeni ukradeni registrski tablici. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bilo vozilo zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Prav tako sta mu bili zaseženi registrski tablici, ki bosta poslani na UE. Vozniku je bilo v postopku zaseženih še 9 manjših paketov posušene neznane rastline. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

1. 9. 2018
TATVINA V TRGOVINI NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini izvršil tatvino več kosov salam, s čimer je podjetje oškodoval za okoli 82 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 9. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

1. 9. 2018
TATVINA V TRGOVINI NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini izvršil tatvino več žganih pijač, s čimer je podjetje oškodoval za okoli 290 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte in vozila, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo
različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo