Žle med najboljšimi Calcitovci na Češkem

0
830

V Novem Mestu na Češkem so konec tedna gorski kolesarji v olimpijskem krosu nastopili še na drugi dirki letošnje sezone svetovnega pokala. Od članov Calcit Bike Teama je najboljši dosežek vpisal mladinec Blaž Žle, ki je bil 27. Rok Naglič dirke med člani elite ni končal.

Sezona svetovnega pokala v krosu je letos bila dolga le dve dirki, obe so izpeljali na Češkem. Na prvi dirki sredi tedna se je na članski dirki z 48. mestom in rezultatom kariere na ravni svetovnega pokala izkazal Naglič, ki pa druge dirke ni končal.

Zelo dobro je dirkal Žle, ki je v dresu slovenske reprezentance končal na 27. mestu, zaostal je 5:44 minute in bil tretji najhitrejši Slovenec na cilju. Matic Kranjec Žagar, prav tako v dresu slovenske reprezentance, je bil 54., Jaka Starman v dresu Calcit Bike Teama, pa je končal na 92. mestu.

»Imel sem startno številko 43, vedel sem, da moram napasti že v prvem krogu. Od starta je šlo na vso moč. Proga ti ni dala dihati in počivati. Borbal sem do konca in pridobival mesta. Privozil sem si 27. mesto. Zadovoljen sem! Pika na i bi bila le še uvrstitev med 25 in prejemnike točk Mednarodne kolesarske zveze Uci,« je povedal Žle.

Pred gorskimi kolesarji je zdaj svetovno prvenstvo v Leogangu v Avstriji, ki bo potekalo med sredo in nedeljo.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo