Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 10. 9. do 14. 9. 2018

0
2053

10. 9. 2018
TATVINA KOLESA NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil mestno kolo znamke Swiss, rumene barve, neznanih številk okvirja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 9. 2018
TATVINA VOZILA V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini vozila v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v roku 3 mesecev na neugotovljen način odtujil neregistrirano osebno vozilo Volvo S80, sive barve, letnik 1999. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico
oškodoval za okoli 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 9. 2018
POŽAR NA KOZOLCU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o požaru na kozolcu. Ugotovljeno je bilo, da je iz sedaj še neznanega vzroka zagorelo v zidanici zraven kozolca, ogenj pa se je nanj razširil, zaradi česar je v celoti pogorel. Gasilci so požar v celoti pogasili in preprečili da bi se razširil na sosednje objekte. Nastala je materialna škoda cca. 15.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 9. 2018
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V ZGORNJIH PRAPREČAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Zgornjih Praprečah. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil voznik traktorja zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu. V nesreči se je udeleženka lahko telesno poškodovala in je sama iskala zdravniško pomoč. Povzročitelju je bil zaradi kršitve ZPrCP izdan plačilni nalog.

11. 9. 2018
POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL V BRDU PRI IHANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v osebni avtomobil v Brdu pri Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da so trije neznani storilci poskušali na vzvod vlomiti v parkiran osebni avtomobil, vendar jim to ni uspelo, saj je prepodil oškodovanec. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 9. 2018
VLOM V AVTOMOBIL V IHANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla prišel v vozilo in iz njega izvršil tatvino torbice z vsebino. Z opisanim dejanjem sta lastnika oškodovana za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 9. 2018
VLOM V GARAŽO IN TATVINA DVEH KOLES V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo v Domžalah in tatvino koles. Neznani storilec je odtujil gorsko kolo znamke Scott, Genius MC 30 M, št. okvirja GX414708, črne barve, gorsko kolo znamke Scott, 50, NN št. okvirja, bele barve ter dve kolesarski čeladi črne barve NN znamke. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti so opravili ogled kraja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 9. 2018
TATVINA ORODJA V MERKURJU
Policisti PP Domžale so bili iz trgovine Merkur obveščeni o tatvini orodja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec odtujil (orodje) komplet nasadnih ključev v vrednosti 189,89 EUR. Policisti bodo zoper njega na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

12. 9. 2018
TATVINA VOZILA V MORAVČAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini vozila v Moravčah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 7. 9. 2018 do 8. 9. 2018 z originalnim ključem odtujil odklenjen osebni avtomobil znamke Renault Clio, reg. št. KP VU-213, rdeče barve, letnik 1998. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 75 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 9. 2018
TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil moško mestno kolo znamke Rog, rdeče-črne barve, NN številk okvirja, staro okoli 25 let. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 9. 2018
POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL V BRDU PRI IHANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v osebni avtomobil na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z namenom protipravne prilastitve predmetov neovirano pristopil do parkiranega osebnega avtomobila. Tam je nato pristopil do zaklenjenih in zaprtih sovoznikovih vrat vozila na katerih je z neznanim predmetom poskušal na vzvod odpreti navedena vrata, tako da je neznani trdi predmet porinil med
navedena vrata in streho vozila in jih tako na vzvod poskušal odpreti, vendar mu le-to ni uspelo. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 9. 2018
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V ŽELODNIKU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Želodniku. Ugotovljeno je bilo, da so v prometni nesreči udeležena štiri vozila. Prometno nesrečo je povzročil voznik vozila, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V nesreči sta bili dve osebi lahko telesno poškodovani in sta bili odpeljani v UBKC Ljubljana, kjer jima je bila nudena zdravniška pomoč. Povzročitelju je bil zaradi kršitve ZPrCP izdan plačilni nalog.

14. 9. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

14. 9. 2018
TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil moško mestno kolo belo-črne barve znamke BH, neznanega tipa in NN številk okvirja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 420 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 9. 2018
TATVINA KOLESA V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz kolesarnice OŠ Trzin odtujil moško črno-oranžno kolo znamke KTM, tipa Peak Jr. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na območju Policijske postaje Domžale je bilo v preteklem tednu zaznati močan porast tatvin vozil. Način storitve vseh kaznivih dejanj je bil enak, saj so storilci izkoristili očitno zanemarjanje samozaščitnih ukrepov oškodovancev in njihovo vozilo odpeljali s pomočjo originalnih ključev, ki so bili v vozilu oz. je bilo vozilo celo v delovanju. Občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih na način, da bodo preprečili neupravičeno uporabo njihovega vozila.

Prav tako v zadnjem obdobju beležimo porast kaznivih dejanj tatvin koles. V sled navedenega vse občane pozivamo v dvigu samozaščitnih ukrepov (ustrezno
zaklepanje koles, zaklepanje prostorov, kjer so shranjena kolesa, itd), tudi na tem področju.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo