Tri točke odšle v Beltince

0
1682

Četrti krog slovenske ženske nogometne lige je prinesel derbi prvouvrščenih ekip, še edinih s stoodstotnim izkupičkom. Po devetdesetih minutah tekme so z 2-4 slavile Prekmurke in se utrdile na vrhu lestvice.

Tekmo so v sončnih Radomljah bolje začele Pomurke, ki so povedle v prvi pravi akciji na tekmi, ko je Eva Potočnik pobegnila po desnem boku in poslala predložek pred gol Radomljank. Vratarka Nika Šapek je žogo uspela odbiti, pred golom pa se je najbolje znašla Tjaša Tibaut, ki je z glavo žogo poslala v mrežo. Šest minut kasneje je Kaltrina Shaqiri v kazenskem prostoru nepravilno zaustavila Špelo Kolbl, v naslednji minuti pa je najstrožjo kazen realizirala kapetanka gostij Anja Prša.

Radomeljska vratarka se je z odlično obrambo izkazala nekaj minut kasneje, ko je po predložku Eve Potočnik z desne strani in strelu Tjaše Tibaut z bližine izvrstno posredovala in žogo odbila v kot. Nemočna pa je bila v 24. minuti, ko je globinsko žogo izkoristila Špela Kolbl in povišala vodstvo gostij. Radomljanke so se nato nekoliko opogumile in prišle do dveh priložnosti za zaključek, a strela Zale Kuštrin in Izabele Križaj nista našli cilja.

V drugem delu igre so Pomurke po petih minutah tekme prišle do četrtega zadetka, ki ga je na podoben način kot prvega znova dosegla Špela Kolbl. Radomljanke so le prišle do več priložnosti, najprej je Karmen Ulbin streljala mimo gola, po uri tekme pa so svoj prvi zadetek le dosegla tudi Rumene, ko je po globinski žogi Zala Kuštrin zaposlila Evo Vodušek, ki je žogo mimo Zale Meršnik poslala v mrežo. Enajst minut pred koncem tekme se je v novi priložnosti za Radomljanke znašla Nika Udovič, ki je po predložku Lare Klopčič z desne strani na oddaljeni vratnici prišla do strela, z obrambo pa se je izkazala Zala Meršnik in žogo odbila v kot. Po izvedenem kotu je ena od igralk Pomurja v kazenskem prostoru igrala z roko, sodnik Žiga Žnidaršič pa je pokazal na belo točko, kazenski udarec pa je zanesljivo izvedla Lara Klopčič.

Radomljanke po porazu ostajajo na drugem mestu lestvice, po prestavljeni tekmi z ljubljansko Olimpijo in reprezentančnem premoru pa se bodo nogometašice na igrišča zopet podala 14. oktobra, ko bodo na domačem igrišču gostile igralke Krima.

4. krog slovenske ženske nogometne lige,
Športni park Radomlje

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Telemach GMT Beltinci 2-4 (0-3)
Gledalcev:
100
Strelke: Vodušek, 60., Klopčič 80. (11-m); Tibaut 6., Prša 13 (11-m), Kolbl 24., 50.
Opomini: Klopčič, Vodušek, Gadnik; Prša, Makovec.
Sodniki: Žiga Žnidaršič (glavni sodnik), Mihael Ovnik, Erazem Pahulje (pomočnika).
Delegat: Darko Stenovec.

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Šapek, Klopčič, Shaqiri (Čagran 25.), Gadnik, Vodušek, Boh, Križaj, Ulbin (K), Adam (Udovič 67.), Kuštrin, Butković. Na klopi: Bratina, Jagarinec. Trener: Gregor Mohar.
ŽNK Telemach GMT Beltinci: Meršnik, Rozmarič, Agrež, T. Nemec, Prša (K), Makovec, Korošec, Zajmi, Tibaut (Hofman 54.), Kolbl, Potočnik (Šiftar 67.). Na klopi: Sok, N. Nemec, Pernek. Trenerka: Nuša Ladinek.

 

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo