Kronika Policijske postaje Kamnik od 24.9. do 30.9.2018

0
2392

24. 9. 2018
POŠKODOVANJE STROJEV
Obveščeni smo bili o poškodovanju dveh delovnih strojev, ki jih je neznanec spravil v pogon in se z njima vozil po parkirišču. Pri dejanju je storilec poškodoval kontaktni ključavnici na obeh delovnih strojih. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V SKLADIŠČE
Na Korenovi cesti v Kamniku je neznani storilec najprej s sprejem onemogočil varnostno kamero na skladišču, nato pa preščipnil ograjo in iz odprtega skladišča odtujil 3 kolute bakra. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TATVINA DENARNICE
Na Policijsko postajo Kamnik se je zglasila oškodovanka in povedala, da so ji v Kamniku iz odklenjenega vozila odtujili denarnico z vsebino in jo oškodovali za okoli 800 evrov. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

25. 9. 2018
PROMETNA NESREČA NA MENGEŠKEM POLJU
Policisti so na Mengeškem polju obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice v križišču. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

TATVINA KOLESA V ŠMARCI
V naselju Šmarca je v noči na 25.9.2018 neznani storilec odtujil gorsko kolo znamke Scott, Radslide MX30, ki je bilo parkirano pri stanovanjski hiši. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

26. 9. 2018
POSKUS VLOMA V VOZILO V IZOLI
Na policijsko postajo se je zglasil oškodovanec in prijavil poskus vloma v vozilo v Izoli. Ugotovljeno, da je neznani storilec poskušal vlomiti skozi prednja vrata vozila, vendar v notranjost ni prišel. Sledi odstop kazenske ovadbe na pristojno policijsko postajo.

VLOM V ARABSKO RESTAVRACIJO
Obravnavali smo vlom v Arabsko restavracijo v Kamniku. Neznani storilec je v noči na 26.9.2018 pristopil do vhodnih vrat lokala in s primernim orodjem na vzvod vlomil ter vstopil v notranjost lokala, kjer je iz registrske blagajne odtujil denarnico. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

27. 9. 2018
PROMETNA NESREČA V NASELJU PODSTUDENEC
V naselju Podstudenec se je pripetila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi vožnje tovornega vozila preko sredinske črte. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

28. 9. 2018
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, ki so ji na podlagi 52.člena ZNPPol in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli samozapiralno vrečko z neznano zeleno posušeno snovjo, rastlinskega izvora. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA KLANCU
Neznani storilec je v večernem času vlomil skozi kletno okno in pregledal stanovanjsko hišo na Klancu. Iz predalnikov je odtujil več kosov zlatnine. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

29. 9. 2018
PROMETNA NESREČA V PODGORJU
Policisti so v naselju Podgorje obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

GLASNA GLASBA NA DUPLICI
S strani občana iz Šmarce smo bili obveščeni o glasni glasbi na tenis igriščih in sicer so pripravili zabavo ob zaključku sezone in poslušali glasno glasbo in s tem motili nočni mir in počitek. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

30. 9. 2018
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
V Kamniku smo imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.74 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here